eur:
395.43
usd:
366.42
bux:
74079.76
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Lehet, hogy mégsem emberi mulasztás okozta a tragédiát?

Egy szlovák kereskedelmi televízió értesülése szerint, nem kizárt, hogy nem emberi mulasztás, hanem műszaki hiba okozta a szlovák katonai repülőgép idei tragédiáját.

Bár a Hejce községnél jauárban lezuhant szlovák katonai repülőgép tragédiájának hivatalos vizsgálatát a szlovák hatóságok már több mint egy hónapja lezárták, most újabb tények bukkantak fel, amelyek ellentmondanak a vizsgálóbizottság zárójelentésének.

Az egyik pozsonyi kereskedelmi hírtelevízió oknyomozó műsorában arról számolt be, hogy a szerencsétlenül járt AN-24-es katonai repülőgépen korábban úgy hajtottak végre műszaki felújítást, hogy nem konzultáltak a gyártó orosz céggel.

Mint kiderült: a gépbe amerikai műszaki berendezéseket szereltek be, és elképzelhető, hogy ezek valamelyike felmondta a szolgálatot, illetve nem volt összhangban az eredeti műszerekkel.

A műsorban szót kaptak a cseh hadsereg szakemberei, akik szerint náluk elképzelhetetlen, hogy a műszaki felújítást során kihagyják a gép tervezőirodáját és gyártóját.

Ugyancsak elgondolkoztató, hangzott el a műsorban, hogy a tragédia okainak hivatalos vizsgálatába nem vonták be az orosz repülőgépgyártó cég szakembereit.

A riportból az is kiderült, hogy a lezuhant gép túllépte a két nagyjavítás közötti maximális 5 éves időszakot, ám az ügyészség szerint a szlovák hadsereg belső rendelkezései ezt lehetővé tették.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szeptemberre dönti el a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, hogy folytatja-e sportolói pályafutását. Az Infostart olimpiai tudósítójának a kardcsapatdöntő másnapján beszélt az edzőcsere következményeiről, a generációváltás sikeréről és arról is, hogyan áll a NOB-tagsági kampánya.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×