eur:
395.43
usd:
366.42
bux:
74079.76
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Betegsége miatt kizárták az oviból a négyéves gyereket

Kizártak az óvodából egy HIV-fertőzött kisfiút Indiában. A négyéves gyermeknek azért kellett távoznia az állami intézményből, mert több szülő is tiltakozott jelenléte miatta.

A fiú édesanyja a Reuter's hírügynökségnek elmondta: az óvónő felhívta telefonon, és megkérte, hogy a gyereket vigye át egy másik óvodába a szülői ellenkezés miatt.

"A szülők, féltve gyermekeik egészségét, azzal fenyegettek, hogy bezáratják az óvodát, ha továbbra is oda jár a HIV-pozitív fiú. Ráadásul a fiú zavarta a társait is" - nyilatkozta az intézmény vezetője.

A gyermek anyját férje fertőzte meg, aki három évvel ezelőtt halt meg AIDS-ben. A nő most egy civil szervezettől vár segítséget a gyerek elhelyezéséhez egy speciális óvodában.

Indiában több hasonló eset is előfordult a közelmúltban. A hónap elején öt HIV-fertőzött gyereket tanácsoltak el iskolájukból az egyik déli államból, Keralában.

Két évvel ezelőtt két kizárt gyereket visszavettek iskolájukba, miután éhségsztrájkba kezdtek, és emiatt az államfő és az egészségügyi minisztérium is beavatkozott az ügybe.

A világon a legtöbb HIV-fertőzött, 5,7 millió ember Indiában él. Az ázsiai állam kormányának felmérése szerint csak ebben az évben 8.000 gyerek kapta el a vírust.

Címlapról ajánljuk
Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szilágyi Áron: az egyéni búcsú még nagyon fáj, de a csapaté egy megnyert ezüst

Szeptemberre dönti el a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, hogy folytatja-e sportolói pályafutását. Az Infostart olimpiai tudósítójának a kardcsapatdöntő másnapján beszélt az edzőcsere következményeiről, a generációváltás sikeréről és arról is, hogyan áll a NOB-tagsági kampánya.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×