eur:
395.74
usd:
367.17
bux:
73899.74
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Újabb titkok a politikus szexbotrányáról

Alighanem feladhatja az Európai Bizottság kül- és biztonságpolitikai főképviselői posztjára vonatkozó reményeit a szexbotrányba keveredett Günther Verheugen. A jelenleg a vállalkozásért és iparért felelős német politikus ugyanis a hírek szerint szemet vetett Javier Solana posztjára.

Brüsszelben tartja magát a pletyka, mely szerint hamarosan visszavonul a kül- és biztonságpolitikai főképviselői posztról Javier Solana. A politikus helyét pedig - állítja a The Indepenedent brit napilap - már korábban kinézte magának az Európai Bizottság alelnöke, Günther Verheugen.

A német politikus reményeit azonban romba döntheti a múlt héten kirobbant szexbotránya.

A Bild német napilap azzal fenyegetőzik, hogy nyilvánosságra hozza azokat az állítólag birtokában lévő fényképeket, melyen Günther Verheugen és kabinetfőnöke, Petra Erler látható egy litván nudista strandon, meztelenül.

<

Javier Solana

Az Európai Bizottság elnöke, José Manuel Barroso vizsgálatot rendelt el az ügyben, amely megállapította, hogy a hölgy - aki egyébként korábban, még az NDK-s időkben Angela Merkel jelenlegi német kancellár főnöke volt - kinevezése a szabályoknak megfelelően történt.

Bár Günther Verheugen azt állítja, hogy semmi törvénytelent nem követett el, felesége pedig tudott a nyaralásáról, az alelnöke további karrierjét bizonytalanná teheti a botrány.

A helyzetet bonyolítja, hogy januártól Németország veszi át az Európai Unió elnöki tisztét, ami a tisztességtelen előny nyújtásának vádjával együtt majdnem biztos, hogy keresztülhúzza Günther Verheugen számításait.

A történet iróniája, hogy a 62 éves politikust azért ismerték fel Litvániában, mert bővítési biztosként ő felügyelte az ország európai uniós csatlakozását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf volt edzője: "ne írjuk le őt, nagyon keveset tudunk a munkájáról"

Selmeci Attila szerint egy szuper formában lévő Milák Kristófot senki nem tudott volna legyőzni a 200 méteres pillangóúszásban a párizsi nyári olimpián. A sportoló volt edzője, a sportági szövetség szakmai alelnöke ezzel együtt nagyon büszke korábbi tanítványára. Az InfoRádió őt kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×