eur:
394.07
usd:
363.95
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Sztrájkba léptek az orvosok a tervezett reformok miatt

Németország négy tartományában a legtöbb orvosi rendelő és gyógyszertár a hétfői napon zárva maradt, a kórházakban pedig csak az akut betegeket látják el. Az orvosok ezzel a berlini kormány egészségügyi reformja ellen tiltakoznak.

Az orvos-szövetség elnöke a tévének adott nyilatkozatában kijelentette, hogy a reform gyakorlatilag romba dönti a német egészségügyi rendszert.

Az orvosok érdekvédelmi szervezete politikai eltévelyedésnek minősítette a tervezett intézkedéseket, amelyek - a várakozással ellentétben - semmiképpen sem fogják elősegíteni a szolgáltatói versenyt, hanem még jobban megosztják a társadalmat, mert az átlagbiztosított személyek számára elérhetetlen lesz a jó ellátás.

Ezek után hétfőn négy német tartományban zárva maradt a legtöbb rendelő és gyógyszertár, a kórházakban pedig csak az akut betegekkel foglalkoznak.

Országos lesz

Az elkövetkező napokban a többi tartományban is tiltakozni fognak az egészségügyben dolgozók. A demonstrációval azt szeretnék elérni, hogy a kormány legfeljebb módosított formában léptesse életbe jövő év áprilisában a reformot.

Az egészségügyi miniszter vezetésével kidolgozott reform új alapokra helyezné a biztosítási eljárást, továbbá a jövőben korlátoznák az orvosválasztás lehetőségét, egyben pedig jobban megkötnék a honorálási és a gyógyszer-felírási rendszert is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×