eur:
394.07
usd:
363.95
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Minden idők legkegyetlenebb sorozatgyilkosát fogták el

A cseh rendőrség őrizetbe vett a hét végén egy volt kórházi ápolót hét gyilkosság és tíz emberölési kísérlet gyanújával. A rendőrség szerint a cseh bűnügyi történet egyik legsúlyosabb bűncselekményéről van szó. A 30 éves férfi gyanúsított őrizetbevétele után beismerte bűnösségét.

A vizsgálat eddigi megállapításai szerint a férfi előre megfontolt szándékkal végzett magatehetetlen emberekkel az idei év májusa és szeptembere között a Prágától 100 kilométernyire délkeletre fekvő Havlíckuv Brod kórházában.

A sorozatgyilkos áldozatai mind olyan betegek voltak, akik súlyos baleset vagy nagy műtét után öntudatlanul feküdtek a kórház intenziv osztályán, ahol az ápoló dolgozott.

A tettes nagy adagban véralvadásgátlót adott be nekik injekcióban, amivel súlyos vérzéseket majd halált okozott. Az áldozatok 56 és 76 év közöttiek voltak. Az ápoló hat évig dolgozott a kórházban, felettesei szerint a legjobb munkatársak közé tartozott, aktív és munkaszerető volt.

A bűntettsorozat indítéka egyelőre ismeretlen. Az előztetes vizsgálatok alapján úgy tudni, hogy valószínűleg kizárható az eutanázia vagy a nyereségvágy. A tettest pszichológiai és pszichiátriai vizsgálatnak is alávetik.

A rendőrség most azt is vizsgálja, hogy az ápoló nem követett-e el több gyilkosságot, mivel szeptember óta, amikor előző munkahelyén felmerült a mulasztás gyanúja, egy másik kórházban is dolgozott. Ha a bíróság bűnösnek találja, a férfi életfogytiglani börtönbüntetést kaphat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×