eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Megérkeztek az első francia ENSZ-békefenntartók Libanonba

Megérkeztek szombaton az első francia ENSZ-békefenntartók Libanon déli részére. A helyi televízió élő adásban mutatta, amint egy francia hadihajóról két motoros gumicsónak érkezik a parthoz a Földközi-tenger menti Nakura település közelében, 5 kilométernyire az izraeli határtól.

Az első egység egy kikötőben szállt partra, nem messze az ENSZ Libanoni Ideiglenes Haderejének (UNIFIL) főhadiszállásától. Charles Chikhani tábornok, a 10. gyalogsági dandár parancsnoka elmondta, hogy Kfar Kila határfalu térségébe vezénylik őket.

A zömmel hadmérnökökből álló, mintegy 50 fős csoport feladata a jövő héten útra kelő további francia egységek érkezésének az előkészítése. Párizs eddig 250 katonát ajánlott fel a dél-libanoni békefenntartó erőhöz, és további 220 fős műszaki kontingenssel kívánja segíteni a lerombolt hidak és utak helyreállítását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×