INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Elfogták a hatéves kislány brutális gyilkosát

Infostart / InfoRádió
Közel tíz év után sikerült elfogni azt a férfit, akit JonBenet Ramsey meggyilkolásával gyanúsítanak. Az akkor hatéves kislányt 1996 karácsonyának első napján találták meg a családi ház alagsorában összeverve és megfojtva. A világszerte nagy felháborodást kiváltott ügy feltételezett elkövetőjét azóta kereste a rendőrség.

Közel tíz év megfeszített munka után a rendőrség Thaiföldön letartóztatta azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy brutális módon meggyilkolta JonBenet Ramseyt.

A hatéves kislányt közel tíz évvel ezelőtt, 1996 karácsonyának első napján találták meg szülei házuk alagsorában, megverve és megfojtva.

Az ügy hatalmas vihart kavart világszerte, a szőke, göndör kislány mosolygós képe bejárta a világsajtót és természetesen mindenki azt találgatta: ki lehet a gyilkosa. A gyanú árnyéka egy időre még szüleire is rávetült, ám őket később tisztázták a vádak alól.

A szülők kezdettől azt állították, hogy egy betörő gyilkolta meg kislányukat és most 10 év után bebizonyosodott, hogy igazuk volt. A Thaiföldön letartóztatott férfiról annyit lehet tudni, hogy 41 éves általános iskolai tanárként, és a távol-keleti országban jelenleg szexuális vádak miatt tartják fogva.

A férfit még a héten visszaszállítják az Egyesült Államokba, a család pedig végleg tisztázta magát az őket az elmúlt évtizedben végigkísérő vádak alól. A kislány édesanyja, Patsy Ramsey azonban ezt már nem érhette meg, hiszen idén júniusban rákban elhunyt.

A címlapról ajánljuk