INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Mégsem tartotta fogva a magyar nőt a szlovákiai csodadoktor

Infostart / InfoRádió
Az eddigi vizsgálatok alapján mégsem erőszakkal tartották fogva a múlt héten kiszabadított magyar nőt Királyhelmecen. A szlovák rendőrség szabadlábra helyezte az állítólagos szektavezért.

Az egyik szlovák kereskedelmi hírtelevízió értesülése szerint a 34 éves Sz. Mónika nyilvánvalóan bosszút forralt a Királyhelmecen élő V. Arnold ellen, akinek házában több hetet töltött teljesen szabad akaratából - modnta el az InfoRádió pozsonyi tudósítója.

Az úgynevezett királyhelmeci csodadoktor ellen eredetileg emberrablás vádjával indított eljárást a rendőrség, ám rövidesen kiderül: a vád megalapozatlan és V. Arnoldot szabadlábra engedték.

A vizsgálat azonban folytatódik, mert a rendőrség szerint fennáll a zaklatás, a jogtalan fegyver- és kábítószer-használat alapos gyanúja.

Sz. Mónika az eddigi információk alapján természetgyógyászati ismeretek megszerzése miatt utazott Floridából Szlovákiába.

A nő nemrég felhívta hozzátartozóit, hogy egy fekete mágiát űző vallási szekta tartja fogva, amelynek vezetője erőszakosan bánik vele és csak váltságdíj fejében hajlandó őt szabadon bocsátani.

A családtagok kérésére a szlovák rendőrség kommandós egysége péntek hajnalban kiszabadította a nőt, a házban tartózkodó embereket pedig letartóztatta.

Közben kiderült V. Arnoldot és a magyar nőt előzőleg többször is látták a városban, és semmi jel nem utalt arra, hogy a nőt erősszakkal tartanák fogva.

Tény azonban, hogy a házkutatás során a rendőrség számos, a fekete mágiára utaló bizonyítékot foglalt le, emiatt a vizsgálat tovább folytatódik. A csodadoktor szabadlábon védekezhet.


A címlapról ajánljuk