eur:
392.28
usd:
366.89
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Meggyilkolták az al-Kaida iraki vezetőjét

Núri al-Máliki iraki kormányfő bejelentette Abu Muszab az-Zarkávi, a helyi al-Kaida vezetőjének megölését. A miniszterelnök tanácsadója előzetesen azt mondta, hogy a lázadóvezér szerda este vesztette életét Bagdadban. A hírt megerősítette az Al-Kaida iraki csoportja.

Meggyilkolták az iraki al-Kaida vezetőjét - jelentette be Núri al-Máliki kormányfő. A szervezet jordán származású iraki vezetőjét a szunnita lázadás vezéralakjának tartották.

A BBC bagdadi tudósítója szerint amennyiben a hírek igaznak bizonyulnak, az a felkelés elleni nagyon jelentős lépésként értékelhet, különösen azért, mert az nem sokkal az új iraki kormány hatalomra kerülését követően történt.

A hivatalosnak tekintett honlapján megjelentetett közleményben az Al-Kaida iraki szárnya megerősítette Zarkavi halálhírét, egyben a harc folytatását ígérte.

George Bush amerikai elnök üdvözölte Zarkavi megölését, amely szerinte súlyos csapás az Al-Kaida számára.

Fénykép, videó

Az amerikai hadsereg bemutatott Bagdadban egy fényképet, amelyen az amerikai katonai szóvivő közlése szerint a halott Zarkávi látható.

Bill Caldwell vezérőrnagy bemutatott egy videófelvételt, amelyen állítása szerint az a légitámadás látható, amely megölte a terroristavezért.

A felvételen két F-16-os vadászbombázó mér csapást egy épületre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×