eur:
393.16
usd:
366.58
bux:
66841.01
2024. április 25. csütörtök Márk

Vasárnap döntenek a belügyi és a védelmi miniszterről

Irakban vasárnapra halasztotta a védelmi és a belügyi tárca élére kijelölt miniszterek megnevezését a kormányfő. Núri al-Máliki azután döntött így, hogy a pártoknak továbbra sem sikerült megegyezniük a tárcavezetők személyéről.

Az iraki miniszterelnök közölte: mivel továbbra is lehetetlennek látszik a konszenzus a koalíciós pártok között, a Parlamentre bízzák a döntést az ügyben.

A síita kormányfő korábban arra figyelmeztette a koalíciós pártokat: ha a parlament vasárnapi üléséig nem egyeznek meg, saját belügyi és védelmi miniszterjelöltjeit bocsátja szavazásra.

A jelölteket a 275 tagú parlament döntő többségének kell jóváhagynia

Az iraki parlament május 20-án hagyta jóvá a Núri al- Máliki által beterjesztett javaslatot a kormány összetételéről, a kulcsfontosságúnak számító védelmi és belügyi tárcák vezetőjének személyéről azonban sem akkor, sem azóta nem sikerült konszenzusra jutni a pártok között.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×