INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Korruptak a politikusok?

InfoRádió / MTI
Csehországban az alvilággal és a szervezett bűnözéssel való együttműködéssel vádolta meg a kormányzó szociáldemokrata párt vezetését a rendőrség korrupcióellenes csoportjának vezetője. A miniszterelnök elutasította és alaptalannak minősítette a kijelentést.

Jirí Paroubek, aki egyben a párt elnöke, azt mondta: Jan Kubice az ellenzéki Polgári Demokratikus Párttal összejátszva politikai támadást indított a szociáldemokraták ellen néhány nappal a választások előtt.

A rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának vezetője a képviselőház védelmi bizottságának hétfői ülésén azt állította, hogy Jirí Paroubek és más szociáldemokrata politikusok az utóbbi időben megengedhetetlenül beavatkoznak a rendőrségi vizsgálatokba és akadályozzák bizonyos súlyos ügyek tisztázását.

Megfigyelők szerint a harc tovább fog éleződni, hisz a legutóbbi felmérések szerint a korábban biztos győztesnek tűnő polgári demokraták elvesztették előnyüket a szociáldemokratákkal szemben, sőt némely felmérés szerint nem kizárt, hogy végülis Jiri Paroubek pártja nyeri a választásokat - jelenti az InfoRádió tudósítója.

A jobboldali ellenzék súlyosnak tartja a rendőrségi anyagban található tényeket és mielőbb tájékoztatni kivánja az ügyről Václav Klaus köztársasági elnököt. Klaus egyébként korábban a Polgári Demokratikus Párt elnöke volt....

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk