eur:
395.84
usd:
372.81
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A szlovák külügyminiszter sajnálja a pozsonyi incidenst

A szlovák külügyminiszter sajnálatát fejezte ki magyar partnerének a három magyar állampolgárral egy héttel ezelőtt Pozsonyban történtek miatt. Ezt Somogyi Ferenc, a magyar diplomácia vezetője mondta Eduard Kukannal történt ausztriai találkozója után.

A történtek Eduard Kukan megítélése szerint sincsenek összhangban a jó együttműködésen alapuló magyar-szlovák kapcsolatok szellemével - hangsúlyozta Somogyi Ferenc.

Hozzátette: a szlovák külügyminiszter a megbeszélésen jelezte, hogy az ügy kapcsán megszüntetik a három magyar állampolgár ellen indított eljárást.

"Szlovák partnerem biztosított arról, hogy semmiféle magyarellenes motivációja nem volt a fellépésnek" - szögezte le Somogyi Ferenc.

Május 20-án Pozsonyban három magyar állampolgárt előállítottak, több órán keresztül kihallgattak, majd fogdában tartottak az idegenvezetési engedélyre vonatkozó szlovák jogszabály, valamint egyéb szabály megsértésének gyanújával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×