eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A demokraták Hillary Clintont szeretnék elnöknek

Hillary Clintont indítaná az amerikai Demokrata Párt választóinak többsége a 2008-as elnökválasztáson - derült ki egy Washingtonban közzétett felmérésből.

A The Hotline című hírlevél által közölt közvélemény-kutatás arra mutatott rá, hogy a demokraták jelöltjei közül jelenleg Hillary Clinton a legnépszerűbb, a megkérdezett demokrata szavazók 38 százaléka mellette tette le voksát.

A New York-i szenátorasszonyt 14 százalékkal John Kerry szenátor követi, aki George Bush-sal szemben elvesztette a 2004-es elnökválasztást.

A felmérés ugyanakkor arról is tanúskodik: a demokraták tartanak attól, hogy Bill Clinton korábbi elnök felesége a választáson vereséget szenvedne a vele szemben erősen ellenséges republikánus érzelmek miatt.

Bírálói mindenekelőtt azt hányják a szenátorasszony szemére, hogy túlzottan befolyásolta Bill Clinton politikáját férje elnöksége idején.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×