INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Győzelmet ígért Rumsfeld az Irakban állomásozó amerikai katonáknak

Infostart / InfoRádió
Győzelmet ígért az Irakban állomásozó amerikai katonáknak Donald Rumsfeld védelmi miniszter, aki egy moszuli bázison költötte el a karácsonyi vacsorát.

"Megnyerjük ezt a háborút. Ebben a harcban az irakiak többsége a szabadság oldalán áll" - mondta.
/>
/>Donald Rumsfeld ötnapos körútja végén érkezett az észak-iraki városba. Előzőleg Pakisztánba, Afganisztánba és Jordániába látogatott el.
/>
/>A miniszter ismételten óvott a korai iraki kivonulástól. Mint mondta: ezzel lehetővé tennék, hogy a terroristák "sötét nézeteiket" rákényszerítsék a világ többi részére.
/>
/>Az idei volt a második alkalom, hogy Donald Rumsfeld Irakban állomásozó katonákkal vacsorázott karácsonykor. A tavalyi bagdadi látogatásra abban a reményteljes várakozás jegyében került sor, hogy a januári választások és az átmeneti kormány létrejötte súlyos csapást mér majd a lázadókra.

/>John Vines tábornok, a többnemzetiségű erők parancsnoka újságíróknak nyilatkozva szombaton közölte: nincs ugyan száz százalékos biztosíték arra, hogy az irakiaknak sikerül polgárháború nélkül megvalósítani az átmenetet, de ő derűlátó ebben a kérdésben.

A címlapról ajánljuk