eur:
396.45
usd:
370.36
bux:
71492.81
2024. június 27. csütörtök László
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetén a margitszigeti nagyréten 2024. június 1-jén.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Megszólalt Orbán Viktor is Szentkirályi Alexandra visszalépésével kapcsolatban

Elfogadták a lemondását a főpolgármester-jelölti posztról - mondta Orbán Viktor a TV2 Tényeknek.

Engem meggyőzött, úgy láttam, neki igaza van. Elmondta, hogy a visszalépést látja a helyes döntésnek, mi elfogadtuk. Ha a hadvezér, aki a csatában van, felméri a helyzetet, és azt mondja, ezt a lépést javasolja, én, aki az EP-kampányban vagyok, nem a fővárosiban, egyet tehetek, meggyőződök arról, hogy igaza van-e. Meghallgattam őt, és úgy láttam, hogy igaza van, azt fogom tenni, amit ő tanácsolt” - mondta Orbán Viktor a TV2 Tényeknek.

A miniszterelnök azt mondta az önkormányzati választásról, hogy jó vezetőket kell választani, mert látni lehet, hogy azok a települések jobban néznek ki, ahol akcióképes, elkötelezett polgármesterek vannak. „Ha rossz vezetőket választunk, nem sokra jutunk - fogalmazott.

A reptérrel kapcsolatban azt mondta, ennek a stratégiai cégnek hazai kézben kell lennie,fizettek érte, de az üzemeltetéshez nem értenek, azzal egy kiváló reptér-üzemeltetőt bíztak meg. A háborúról pedig azt, hogy centiméterekre vagyunk a közvetlen összeütközéstől. Soha nem gondoltam, hogy egy európai választásnak olyan jelentősége lesz, mint a mostaninak - fogalmazott, és hozzátette, hogy Donald Trump 24 óra alatt békét tudna teremteni.

Címlapról ajánljuk
Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

„El kell telnie még egy kis időnek a kormányközi tárgyalások újraindításához” – jelentette ki Peter Pellegrini szlovák államfő, miután Prágában fogadta őt Petr Pavel cseh köztársasági elnök. Egyetértettek abban, hogy az eltérő vélemények egyes konkrét ügyekben nem ronthatják magát a cseh-szlovák viszonyt. Peter Pellegrini megjegyezte, hogy Szlovákia növelte lőszergyártási kapacitásait, és ezzel hozzájárul a lőszerszállítással kapcsolatos cseh kezdeményezés sikeréhez.

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×