eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tart a Belügyminisztérium épülete előtt, miután egyeztetett Pintér Sándor belügyminiszterrel 2024. május 7-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Szentkirályi Alexandra a visszalépéséről: „ez az én személyes döntésem volt”

Egy belvárosi kávézóban ülve érte utol egy újságíró a politikust, aki rövid nyilatkozatában rögzítette: semmilyen formában nem beszélt és nem egyeztetett Vitézy Dáviddal az elmúlt években, a szavazóknak viszont lehetőségük van elküldeni a Városházáról Karácsony Gergelyt és Gyurcsány Ferencet.

Péntek déltájt a Telex egy belvárosi kávézó teraszán a főpolgármester-jelöltségről péntek reggel lemondott fideszes jelöltbe, Szentkirályi Alexandrába botlott, aki épp Deutsch Tamás fideszes EP-listavezetővel ült ott.

„Ez egy lehetséges lépés a győzelem irányába, abba az irányba, hogy az én legfontosabb célomat elérjük, ez pedig az, hogy Karácsony Gergelyt és Gyurcsány Ferencet eltávolítsuk a Városházáról” – fogalmazott a politikus.

Arra a kérdésre – amelyre korábban határozott nemmel válaszolt –, hogy őt is „elütötte-e a Karácsony Gergelyt elütő villamos” (ismert, a 2022-es választások előtti ellenzéki előválasztáskor a miniszterelnökjelölt-jelöltként induló Karácsony Gergely a második fordulót megelőzően azt mondta, csak akkor lép vissza a második forduló előtt, ha elüti a villamos, végül pedig visszalépett), azt felelte ismét, „nagy lépés a jó irányba”.

„Lehetőség a választók előtt, hogy Karácsony Gergelyt és Gyurcsány Ferencet a süllyesztőbe küldjék” – nyomatékosította.

A döntés a visszalépésről az ő személyes döntés volt.

„Nyilván egyeztettem azzal, akivel ilyen helyzetben illik egyeztetni” – felelt arra a kérdésre is, hogy Orbán Viktor mit szólt ehhez mint Fidesz-elnök, miniszterelnök, akitől a jelöltségre a felkérést kapta.

Vitézy Dáviddal viszont „évek óta, semmilyen formában nem beszélt, nem egyeztetett”, stábján keresztül és személyesen sem – rögzítette Szentkirályi Alexandra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×