eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Karácsony Gergely/Facebook/Merész Márton

Karácsony Gergely sajtótájékoztatója: Vitézy Dávid visszakanyarodott a Fideszhez

A főpolgármester másodszor is reagált Szentkirályi Alexandra visszalépésére, amely Vitézy Dávid javára történt.

Karácsony Gergely reggeli facebookos reakciója után sajtótájékoztatón is elmondta véleményét Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölti visszalépéséről, illetve annak arról a részletéről, hogy a versenyből kiszálló kormánypárti jelölt Vitézy Dávid támogatását kérte a fideszes szavazóktól.

"Vitézy oda navigálta magát, ahonnan érkezett. Vissza a Fideszhez" - fogalmazott a városvezető. Számára "végig világos volt, hogy Vitézy Dávid a Fidesz felkérésére indul el a választáson".

Szerinte lelepleződött a hatalmi trükk, és Budapesten vasárnap a hatalom emberei között és az emberek hatalma között lehet választani.

Elmondta, hogy sajnálja a Fidesz szavazóit, akiket szerinte félrevezettek és manipulálták. Karácsony szerint a Fidesz számára a nők egyszerű bábuk, akiket bármikor le lehet venni a sakktábláról. Szerinte Vitézy Dávid az ellenzéki szavazókat is becsapta.

"Nincs két Fidesz, egy Fidesz van, amely különböző hangszereken játszik. Egy Fidesz van, melynek célja, hogy megőrizze a hatalmát" - hangsúlyozta a 24.hu összefoglalója szerint, ahogyan azt is, hogy Vitézy a "rendszer kiszolgálója" volt mindig is, és ott ült a Magyar Turisztikai Ügynökség kuratóriumában akkor is, amikor milliárdokat szórtak ki a kormányközeli üzletembernek.

Karácsony Gergely azt is állította, Vitézy Dáviddal nem akar együttműködni a Kutyapárt, nem akar vele együttműködni a Momentum, nem akar vele együttműködni Magyar Péter sem.

Úgy érzékeli, az ellenzékieket mozgósítani fogja a visszalépés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×