eur:
395.94
usd:
369.07
bux:
70387.49
2024. június 25. kedd Vilmos
Nyitókép: Pexels.com

Évek óta nem volt ilyen drága az alumínium

A piaci várakozásokhoz éppúgy köze van ennek, mint Kína termelés-visszavágásához.

Kétéves csúcson az alumínium ára - vette észre a Bloomberg jelentését a Portfolio.

Az ok: a legnagyobb gyártónak számító Kína a kibocsátás-csökkentési célokra hivatkozva visszavágta a termelési kapacitást.

A hírügynökség szerint az elmúlt hónapokban az Egyesült Államokból várható jegybanki lazítás és a kínai ingatlanszektor fellendülésével kapcsolatos várakozások fokozták a keresletet.

A csúcson egy tonna fémért 2800 dollárt kértek el a londoni fémtőzsdén.

A könnyűfémet számos területen széles körben alkalmazzák:

  • háztartási eszközök
  • légipar
  • napelemek.

A zöld átállás egyébként több nyersanyag árát is megdobta (ezüst, réz, urán).

Címlapról ajánljuk

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Szakíthat Oroszország az egyik legszorosabb szövetségesével, súlyos tisztogatások zajlanak Ukrajnában – Ukrajnai háborús híreink kedden

Szakíthat Oroszország az egyik legszorosabb szövetségesével, súlyos tisztogatások zajlanak Ukrajnában – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az oroszok hagyományosan nagyon szoros kapcsolatot ápolnak a Balkánon fekvő Szerbiával, most azonban távolodni látszik egymástól a két ország. Bohdan Krotevics, az Ukrán Nemzeti Gárda őrnagya, az Azov-dandár megbízott parancsnoka egy hosszú Telegram-posztban kelt ki egy ukrán tábornok ellen, aki – állítása szerint – sokkal több ukrán katona halálát okozta, mint az orosz tábornokok. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn aztán leváltotta Jurij Szodolt, az ukrán egyesített erők parancsnokát. Az államfő ezen kívül kérte az államvédelmi testületek megtisztítását, miután egyre aggasztóbb vádakat fogalmaztak meg a szervezetek néhány tagja ellen – írja a The Guardian. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×