eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
Autós tankol a Mol gyáli töltőállomásán 2020. január 1-jén. A kormány döntése értelmében január 1-jétől emelkedik a biológiai eredetű összetevők bekeverendő aránya az üzemanyagokban, az intézkedéssel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz. A régi típusú autót használóknak célszerű ellenőrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Lélektani határt léphetnek most át az árak a benzinkutakon

A nagykereskedelmi árak nem változnak a következő napokban, de egyre több helyen csusszannak be egyes termékek literárai a 600 forintos lélektani határ alá.

A héten szerdán nem változik a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára - írja a holtankoljak.hu. Az átlagárakat tekintve az alábbiakkal találkozhatunk a benzinkutakon, jelen állás szerint csütörtökig:

  • 95-ös benzin: 612 Ft/liter
  • Gázolaj: 609 Ft/liter

A portál előrejelzésében azt írta, az olajárak alakulása, illetve a forinterősödés alapján a mostani héten mérséklődhet az üzemanyagárak zuhanó tendenciája. Ezzel együtt itthon a benzin és a gázolaj esetében csak kisebb korrekciókat várnak.

Az átlagárak mindkét termék esetében 610 forint körül vannak, de egyre több kúton lehet 5-ös számjeggyel kezdődő árakkal találkozni.

Mint azt korábban megírtuk, Nagy Márton április elején tárgyalt a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség vezetőivel arról, hogy a korábbi megállapodásuk ellenére a hazai üzemanyagárak drágábbak a régiós átlagnál. A kormány ezt követően több lépcsőben is felszólította az üzemanyagár-forgalmazókat, üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz. Ez a felhívás a 95-ös benzinre és a gázolajra vonatkozik.

Május elején Nagy Márton már úgy nyilatkozott: az üzemanyag-kereskedők alkalmazkodtak, az üzemanyagár referenciaértéke a szomszédos országok árainak átlagértéke, ezután itt is kell tartani az árakat.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×