eur:
396.14
usd:
368.43
bux:
69852.64
2024. június 19. szerda Gyárfás
Tájékoztató feliratok a Mol benzinkútján Salgótarjánban 2022. május 27-én. A Mol arra kéri a vásárlókat, a benzinkutaknál a fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi engedélyüket, hogy a pénztárnál a hatósági árra tudják módosítani a vásárlás összegét - hívta fel a figyelmet közleményében a társaság. A vállalat tájékoztatása szerint a kútoszlopokon a számlálók minden tankolás esetén a piaci árat tüntetik fel, de a pénztárnál a forgalmi engedély felmutatása után alacsonyabb összeget kell fizetnie a magyar vásárlóknak.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Szakértő: egy árstopnak most nem kellene üzemanyaghiányt okoznia

A kereskedők hiába csökkentik az üzemanyag árát, nem biztos, hogy el tudják kerülni a beavatkozást – állítja a Világgazdaság szakértője.

A kormány megtárgyalja, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagpiacon. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter beavatkozást javasol annak érdekében hogy az árak egy szinten legyenek a régiós árakkal.

Hecker Flórián, a Világgazdaság újságírója valószínűnek tartja az újabb benzinárstop bevezetését. Kiemelte, hogy a benzin átlagára 30-35 forinttal több, mint a régiós átlag, míg a gázolajnál ez a különbség megközelítőleg 20 forint. Hozzátette, hogy közben történt ugyan árcsökkentés, ami azt mutatja, hogy a kereskedők megpróbálják elkerülni a beavatkozást.

A szakértő az InfoRádióban megjegyezte, hogy megkezdődött a június végéig tartó részleges leállás a Dunai Finomítóban, ami rossz emlékeket idéz fel. 2022-ben ugyanis hasonló volt a helyzet, akkor is egybeesett a Mol százhalombattai finomítójának a leállítása a benzinársapka bevezetésével, ami akkor azt eredményezte, hogy az ellátás veszélybe került. Hozzátette, hogy ez feltehetően nem ismétlődik meg, mert a leállás most kisebb mértékű lesz, így annak az üzemanyagárakra sem lesz hatása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×