eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Nyitókép: Pixabay

Rövid idő alatt megduplázta eladásait a Lamborghini

2023-ban először adott el tízezernél több autót az olasz gyártó, éppen fennállásának 60. évében, holott nem sokkal ezelőtt ennek a mennyiségnek a fele is nagy szó volt számára.

Az Ursus sport-SUV bevezetése lendítette ál először az olasz luxusautó-márkát az 5000-es eladási számon 2018-ban, most pedig, pont öt évvel később először történt, hogy az egy év alatt világszerte eladott járműveik száma öt számjegyű volt - írja a Vezess.hu.

Az autós portál szerint a járvány nélkül hamarabb is sikerülhetett volna megugrani ezt az eladási számot, de mindentől függetlenül 2022 után 10 százalékos növekedéssel 10 112 autót adott el tavaly a márka. 40 százalékuk Európában és a Közel-Keleten, valamennyivel kevesebb Észak-Amerikában, 25 százalék pedig a Távol-Keleten talált gazdára - ez eladási rekord mindhárom térségben.

Az abszolút bestseller a már említett Ursus modell 6087 eladott példánnyal, a Huracánból pedig 3962 kelt el. Mint írják, eladták az Aventador utolsó példányait (pontosan tizenkettőt), valamint ötvenegy olyan, teljesen egyedi vagy kisszériás modellt, amelyekből mostanában egyre többet mutat be nem csak a Lamborghini, de a luxusautó-szegmens többi szereplője is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Csúnyán lefordultak az amerikai tőzsdék tegnap, a Dow közel egy éve nem zárt ennyire rossz napot, de a két másik vezető index is komoly esést szenvedett el. Rontotta a hangulatot, hogy a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve és az erős amerikai gazdasági adatok ráerősítettek a hosszabb ideig magasan maradó kamatok narratívára. Az ázsiai tőzsdék ezek után szintén lejjebb kerültek, és Európában is esés látszott ma, az USA tőzsdéi azonban javítani próbálnak a tegnapi esés után. Itthon komoly mínuszba került az OTP és a Mol árfolyama, azonban nem érdemes megijedni, hiszen ezt mindkét papír esetében az osztalékszelvény-vágás okozta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×