eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Rövid idő alatt megduplázta eladásait a Lamborghini

2023-ban először adott el tízezernél több autót az olasz gyártó, éppen fennállásának 60. évében, holott nem sokkal ezelőtt ennek a mennyiségnek a fele is nagy szó volt számára.

Az Ursus sport-SUV bevezetése lendítette ál először az olasz luxusautó-márkát az 5000-es eladási számon 2018-ban, most pedig, pont öt évvel később először történt, hogy az egy év alatt világszerte eladott járműveik száma öt számjegyű volt - írja a Vezess.hu.

Az autós portál szerint a járvány nélkül hamarabb is sikerülhetett volna megugrani ezt az eladási számot, de mindentől függetlenül 2022 után 10 százalékos növekedéssel 10 112 autót adott el tavaly a márka. 40 százalékuk Európában és a Közel-Keleten, valamennyivel kevesebb Észak-Amerikában, 25 százalék pedig a Távol-Keleten talált gazdára - ez eladási rekord mindhárom térségben.

Az abszolút bestseller a már említett Ursus modell 6087 eladott példánnyal, a Huracánból pedig 3962 kelt el. Mint írják, eladták az Aventador utolsó példányait (pontosan tizenkettőt), valamint ötvenegy olyan, teljesen egyedi vagy kisszériás modellt, amelyekből mostanában egyre többet mutat be nem csak a Lamborghini, de a luxusautó-szegmens többi szereplője is.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×