eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Home sales brokers and real estate investors are exchanging with investors being filing cash at the agents hand.
Nyitókép: Wutwhan foto/Getty Images

Ingatlanpiaci legek: a 2023-as év szélsőséges rekordokat hozott

Hétszázszoros árkülönbséggel kelt el 2023 legolcsóbban és legdrágábban eladott lakóingatlana, de a még vevőre váró ingatlanok között is történelmi rekord született tavaly – derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből.

A korábbi évekhez hasonlóan 2023 sem múlt el ingatlanpiaci rekordok nélkül, az ingatlan.com oldalán meghirdetett több mint 300 ezer eladó lakóingatlanból kettő is kevesebb, mint 24 óra alatt talált új tulajdonosra – mondta az InfoRádiónak Balogh László, az ingatlan.com vezető elemzője. Egy XIV. kerületi, Füredi utcai panellakás, amit közel 33 millió forintért hirdettek meg, gyakorlatilag 18 óra alatt vevőre is talált, de egy 100 négyzetméteres, 82,5 millió forintos isaszegi ház is elkelt kevesebb, mint 24 óra alatt.

Az eladott ingatlanok között csaknem hétszázszoros volt 2023-ban az árkülönbség, az év legolcsóbban eladott ingatlana egy 100 négyzetméteres mezőtárkányi ház volt, míg a legdrágább egy római-parti luxusvilla – emelte ki az elemző. Előbbi egy közepes állapotú családi ház, amely kereken egymillió forintért kelt el, ezzel szemben az utóbbi, egy új építésű, 400 négyzetméteres luxusingatlan több mint 700 millió forintért cserélt gazdát.

A még eladásra váró ingatlanok között történelmi rekord született, egy szombathelyi kastélyt ugyanis kereken 30 millió euróért, vagyis csaknem 12 milliárd forintért kínálnak eladásra, ezzel szemben

a legolcsóbb eladó ingatlant, egy Putnokon található 50 négyzetméteres borház képviseli a kínálatban, aminek eladási ára csupán 300 ezer forint.

A két ingatlan közötti árkülönbség több mint harmincnyolcezerszeres, amire még nem volt példa az ingatlan.com több mint 25 éves történetében – mondta Balogh László vezető elemző.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×