eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Home sales brokers and real estate investors are exchanging with investors being filing cash at the agents hand.
Nyitókép: Wutwhan foto/Getty Images

Ingatlanpiaci legek: a 2023-as év szélsőséges rekordokat hozott

Hétszázszoros árkülönbséggel kelt el 2023 legolcsóbban és legdrágábban eladott lakóingatlana, de a még vevőre váró ingatlanok között is történelmi rekord született tavaly – derül ki az ingatlan.com friss elemzéséből.

A korábbi évekhez hasonlóan 2023 sem múlt el ingatlanpiaci rekordok nélkül, az ingatlan.com oldalán meghirdetett több mint 300 ezer eladó lakóingatlanból kettő is kevesebb, mint 24 óra alatt talált új tulajdonosra – mondta az InfoRádiónak Balogh László, az ingatlan.com vezető elemzője. Egy XIV. kerületi, Füredi utcai panellakás, amit közel 33 millió forintért hirdettek meg, gyakorlatilag 18 óra alatt vevőre is talált, de egy 100 négyzetméteres, 82,5 millió forintos isaszegi ház is elkelt kevesebb, mint 24 óra alatt.

Az eladott ingatlanok között csaknem hétszázszoros volt 2023-ban az árkülönbség, az év legolcsóbban eladott ingatlana egy 100 négyzetméteres mezőtárkányi ház volt, míg a legdrágább egy római-parti luxusvilla – emelte ki az elemző. Előbbi egy közepes állapotú családi ház, amely kereken egymillió forintért kelt el, ezzel szemben az utóbbi, egy új építésű, 400 négyzetméteres luxusingatlan több mint 700 millió forintért cserélt gazdát.

A még eladásra váró ingatlanok között történelmi rekord született, egy szombathelyi kastélyt ugyanis kereken 30 millió euróért, vagyis csaknem 12 milliárd forintért kínálnak eladásra, ezzel szemben

a legolcsóbb eladó ingatlant, egy Putnokon található 50 négyzetméteres borház képviseli a kínálatban, aminek eladási ára csupán 300 ezer forint.

A két ingatlan közötti árkülönbség több mint harmincnyolcezerszeres, amire még nem volt példa az ingatlan.com több mint 25 éves történetében – mondta Balogh László vezető elemző.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fáklyával állunk az alagút végén – új albummal készül Leslie Mándoki

"Fáklyával állunk az alagút végén" – új albummal készül Leslie Mándoki

Új albummal jelentkezik május 10-én a 30 éves Mandoki Soulmates. A lemez a digitális csalások és átverések korszakában a “visszatérés az analóghoz” életérzést hivatott bemutatni, az albumot ugyanis teljesen analóg módon vették fel és állították elő. A dalszövegek a kortárs világválságokat célozzák meg. Az InfoRádió a dalszerző-producer-énekest kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Fenekestül forgatja fel a munkahelyeket az AI - Hogyan lehet elkerülni a káoszt?

Fenekestül forgatja fel a munkahelyeket az AI - Hogyan lehet elkerülni a káoszt?

Sokan féltik a munkájukat, a pozíciójukat a mesterséges intelligenciától (MI), amely egyre jobb eredményeket ér el a vállalati hatékonyság támogatásában, a manuális munkafolyamatok kiváltásában, ami önmagában is feszültségeket gerjeszthet egy munkahelyen. Mindeközben a munkavállalók félelme az egyik legnagyobb kerékkötője is lehet az MI-projektek sikerének. "A mesterséges intelligenciára nem szabad úgy tekinteni, mint egy tőlünk függetlenül létező, romboló erőre. A mesterséges intelligenciát tulajdonképpen mi, emberek hoztuk létre és a mi feladatunk, hogy az érdekeink mentén kordában tartsuk" - véli Óváry-Papp Nóra, a Baker McKenzie vezető ügyvédje. Szerinte a mesterséges intelligencia egy számítástechnikai alapú munkaerő, amivel a munkavállalóknak együtt kell dolgozniuk és a cél az optimális feladatmegosztás az emberi és a gépi képességek mentén. Az AMI-megoldások bevezetésével egész napos konferencián foglalkozunk április 23-án, AI in Business rendezvényünkön. Regisztráció és részletek a rendezvényről itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×