eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az eredeti állapotban helyreállított homlokzatú, felújított budapesti Corvin Áruház leleplezés után 2023. június 6-án. Az épületben augusztus végén nyílik meg a Corvin Palace.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Már nem kell sokat aludni és megnyílik a legendás Corvin áruház, megvan a pontos időpont

A jövő hónapban, azaz októberben.

Október 19-én nyit a felújított Corvin áruház, új nevén Corvin Palace – írja a Józsefvárosi Újság. A cikk szerint az utcafrontról elérhető két üzlet, egy patika és egy Libri könyvesbolt már meg is nyílt, már a többi üzlet berendezésén is dolgoznak.

Az 1926-ban nyílt Corvinban akkor volt kalapszalon, szőnyegbolt, színházjegy-iroda, étterem, kávézó és gyorsfényképész is. A felújítás után Spar, DM, Erste bankfiók, sushi étterem és kávézó lesz benne többek között.

Az egyik tulajdonos, Balogh Olivér a lapnak arról is mesélt, hogy van egy története a közelmúltból: aznap, amikor leszedték az alumíniumborítást az épületről, egy idős hölggyel találkozott a Blaha Lujza téren, aki könnyes szemekkel nézte, mi történt. Megkérdezte, segíthet-e, de a hölgy csak annyit mondott: „Nem gondoltam, hogy valaha megérem, hogy újra láthassam ezt a homlokzatot.”

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×