eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 2. szombat Melinda, Vivien
Az eredeti állapotban helyreállított homlokzatú, felújított budapesti Corvin Áruház leleplezés után 2023. június 6-án. Az épületben augusztus végén nyílik meg a Corvin Palace.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Már nem kell sokat aludni és megnyílik a legendás Corvin áruház, megvan a pontos időpont

A jövő hónapban, azaz októberben.

Október 19-én nyit a felújított Corvin áruház, új nevén Corvin Palace – írja a Józsefvárosi Újság. A cikk szerint az utcafrontról elérhető két üzlet, egy patika és egy Libri könyvesbolt már meg is nyílt, már a többi üzlet berendezésén is dolgoznak.

Az 1926-ban nyílt Corvinban akkor volt kalapszalon, szőnyegbolt, színházjegy-iroda, étterem, kávézó és gyorsfényképész is. A felújítás után Spar, DM, Erste bankfiók, sushi étterem és kávézó lesz benne többek között.

Az egyik tulajdonos, Balogh Olivér a lapnak arról is mesélt, hogy van egy története a közelmúltból: aznap, amikor leszedték az alumíniumborítást az épületről, egy idős hölggyel találkozott a Blaha Lujza téren, aki könnyes szemekkel nézte, mi történt. Megkérdezte, segíthet-e, de a hölgy csak annyit mondott: „Nem gondoltam, hogy valaha megérem, hogy újra láthassam ezt a homlokzatot.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
Egyszer már sikerült legyőzni az adósság rémét, de most sokkal nehezebb helyzetben van a világ

Egyszer már sikerült legyőzni az adósság rémét, de most sokkal nehezebb helyzetben van a világ

A masszív fiskális politikai támogatás a 2007/8-as pénzügyi válság után és a 2020/21-es koronavírus-válság a második világháború óta nem látott szintre növelte az államadósság-rátákat világszerte. A magas adósság csapdájából ki lehet törni, ezt mutatják a történelmi tapasztalatok. A Commerzbank elemzője összegyűjtötte, mit tanulhatnak a mai kormányok a múlt tapasztalataiból. Az elemzés nem sok jót ígér: a siker múltban fennálló feltételei közül most egyik sem tűnik reálisnak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×