eur:
390.7
usd:
364.04
bux:
68179.5
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Gabona. Forrás: Getty Images/Steve Satushek
Nyitókép: Forrás: Getty Images/Steve Satushek

Nagy István: mi lesz szeptember 16-án? – videó

Nagy István kedden három agrárminiszter kollégájával arról egyeztet, hogy az ukrán mezőgazdasági termékekre vonatkozó behozatali korlátozásokat szeptember 15. után is fenn kell tartani legalább az év végéig. „Csak összefogva védhetjük meg a gazdák érdekeit” – szögezte le Facebook-bejegyzésében a tárcavezető.

Szeptember 15-én lejár az ukrán gabona behozatali tilalma – emlékeztetett videójában a magyar agrárminiszter.

„Hogyan tovább, erről fogok a mai napon egyeztetni azokkal a kollégákkal, akik Magyarországgal együtt bátor döntést hoztak: lezárták saját határaikat, hogy megvédjék a gazdákat, majd e döntés következtében sikerült közös európai uniós szabályt kicsikarni Brüsszeltől. Mi lesz szeptember 16-án? Erről egyeztetek ma román, bolgár és pozsonyi kollégámmal együtt” – mondta a miniszter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×