eur:
390.96
usd:
366.77
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Ratatics Péter, a MOL-csoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója beszédet mond a vállalat új székháza, a Kopaszi-gát mellett épült Mol Campus megnyitóján Budapesten, 2022. december 8-án. A 143 méter magas, nettó 86 ezer négyzetméter alapterületű épületben 2500 ember fog dolgozni.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Ratatics Péter: a szlovéniai terjeszkedés után újabb hálózatbővítésre készül a Mol

A vállalat tovább erősítette piaci pozícióját Szlovéniában, de a MOL-csoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese szerint Lengyelországban és Romániában is komoly lehetőségek vannak a hálózat bővítésére.

Lezárult a Mol-csoport 39 szlovéniai töltőállomásának korábban bejelentett eladása a Shellnek az OMV Slovenija felvásárlásának részeként. Az OMV Slovenija hálózatának 2023 júliusában történt felvásárlását követően a Mol a szlovén üzemanyagpiac meghatározó második szereplőjévé vált.

A Mol pozíciója ezzel a lépéssel Szlovéniában "nagyon erős": a második pozíció továbbra is megmaradt, és így már több mint 130 töltőállomással rendelkezik – mondta az InfoRádióban Ratatics Péter, a MOL-csoport fogyasztói szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese. Ezzel a szlovén piacon nagyon jelentős, egész országra kiterjedő hálózata lett a Molnak.

Az elmúlt két évban aktív volt a a társaság a hálózatfejlesztés tekintetében:

mostanra tíz országban van jelen a Mol, mintegy 2400 töltőállomással,

Lengyelországtól, az Északi-tengertől Horvátországig, az Adriáig, vagy a román hálózat révén a Fekete-tengerig. Ezekben az országokban a Mol az első, második vagy harmadik szereplő, tehát nagyon jó piaci pozíciókat foglal el.

"Ezzel nem értük el a célunkat, nem vagyunk az út végén, sokkal inkább azt gondoljuk, hogy a következő időszakban nagyon erős piaci konszolidáció fog folytatódni. További lehetőségeink lesznek a hálózat bővítésére, illetve optimalizálására ezekben az országokban" – mondta Ratatics Péter.

A vezérigazgató-helyettes

a hálózatbővítés kapcsán elsősorban az igen jelentős lengyel piacban gondolkodik,

hiszen 38 millió lakosa van, hatalmas földrajzi kiterjedése és rengeteg úthálózat-fejlesztése, ami további lehetőségeket ad. Ugyanúgy igaz ez Romániára is, mint a régió második legnagyobb országára.

Ratatics Péter emellett az Európai Unión kívül Szerbia irányába tudná elképzelni a további fejlődést, hiszen a szerb piac nagyon növekszik, és egyébként tranzitország is – hiszen Görögország és Törökország irányából rengeteg átmenő forgalom van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×