eur:
389.64
usd:
361.86
bux:
68475.29
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: Szentkirályi Alexandra/Facebook

Szentkirályi Alexandra: nem hagyunk nyitva semmilyen kiskaput – videó

A kormány nemcsak az országon áthaladó ukrán gabonát és annak útját ellenőrzi, hanem a korábban ide érkezett termények minőségét is – írja közösségi oldalán a kormányszóvivő, aki a Nébih laboratóriumában járt, megtekintve, hogyan zajlanak a mikotoxin vizsgálatok.

„Nem engedünk abból, hogy csak kiváló minőségű és biztonságos élelmiszer kerüljön a magyar emberekhez, hogy csak megfelelő takarmány kerüljön a magyar gazdákhoz. Továbbra sem hagyunk nyitva semmilyen kiskaput, hazánkba nem kerülhet forgalomba szennyezett gabona!” – fogalmaz kormányszóvivő.

A bejegyzés szerint a napokban elrendelt célellenőrzés során minden – körülbelül 700 – hazai gabonatárolót felkeresnek az élelmiszerlánc-felügyeleti szakemberek és mintát vesznek az ott elhelyezett, de korábban nem vizsgált ukrán gabonatételből.

„Az uniós rendelet ellenére sem engedjük hogy ukrán gabona ellenőrizetlenül jusson az országba. A hazai importtilalom bevezetése mellett a szakemberek az Agrárminisztérium rendelkezése szerint országosan minden hazai gabonatárolót felkeresnek, célellenőrzést végeznek, és a szükséges mintákat meg is vizsgálják” – tette hozzá videóüzenetében Szentkirályi Alexandra.

A veszélyes méreganyagok kiszűrése hazánkban is szigorú szabályozás alá esik, rendszeres ellenőrzésük indokolt és szükséges. A magyar élelmiszerek a szigorú szabályozásnak és a rendszeres ellenőrzéseknek köszönhetően a világon a legbiztonságosabbak közé tartoznak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×