eur:
389.65
usd:
362.8
bux:
67987.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Dolgozóinak több mint ötödét elbocsátja idén a Yahoo

Csak ezen a héten ezer alkalmazottjától válik meg a techóriás.

Összesen 1600 embert érinthet a tömeges létszámleépítés: 2021 szeptemberében még 10 ezer mubnkavállalója volt a Yahoo-nak, mostanra 8000 körül lehet a szám, mely drasztikusan csökkenni fog a kirúgások hatására - írja a CNBC.

Az elbocsátások a vállalat azon erőfeszítéseinek részét képzik, amelyek célja a Yahoo hirdetési egységének racionalizálása. A Yahoo for Business szegmens stratégiája a vállalat szóvivője szerint nem tudott megfelelni a magas szintű elvárásoknak.

"A frissen létrehozott Yahoo Advertising csoport új fókuszára való tekintettel 2023 végéig közel 50 százalékkal csökkentjük a korábbi Yahoo for Business részleg létszámát"

- mondta a Yahoo szóvivője.

A Yahoo ezentúl a Taboola digitális hirdetési céggel fennálló 30 éves partnerségének segítségével igyekszik kielégítenio a hirdetési igényeket.

"Az ilyen döntések soha nem könnyűek, de úgy gondoljuk, hogy ezek a változások hosszú távon egyszerűsítik és erősítik a hirdetési üzletágunkat, miközben lehetővé teszik a Yahoo számára, hogy jobb értéket nyújtson ügyfeleinknek és partnereinknek" - mondta a Yahoo szóvivője.

A Yahoo szóvivője a CNBC-nek elmondta, hogy a vállalat végkielégítéset nyújt az állásukat elvesztő alkalmazottaknak, de nem közölt konkrét részleteket azokkal kapcsolatoan.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×