eur:
394.06
usd:
371.12
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
Többszínű csokoládámikulások a Pelle-Molnár Kézműves Bonbon Kft. oroszlányi műhelyében, az előtérben egy csokoládécsizmát vesznek ki az öntőformából 2013. október 28-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

DK: szektorsemlegessé kell tenni a kis- és közepes vállalkozások rezsitámogatását

A Demokratikus Koalíció azt kéri, hogy tegyék szektorsemlegessé a kis- és közepes vállalkozások rezsitámogatását - mondta szombati, online sajtótájékoztatóján Dávid Ferenc, az ellenzéki párt parlamenti képviselője, gazdasági árnyékminisztere.

Dávid Ferenc azt is javasolta, hogy a kkv-k rezsitámogatását ne három, hanem hat hónapig folyósítsák. Ez 75-80 milliárd forint helyett 400 milliárd forint támogatást jelentene a kis- és közepes vállalkozásoknak - tette hozzá.

A DK-s politikus leszögezte, korlátozni kell a cégekre kiszabható rezsiemelést, ezért senkitől sem szabad többet kérni az eddigi rezsiárak háromszorosánál. Egyúttal be kell tiltani, hogy az áram- és földgázszolgáltatók egyoldalúan módosíthassák az energiaszerződéseket - jelentette ki Dávid Ferenc.

Arról is beszélt, hogy támogatni kell a kis- és közepes vállalkozások megújuló energiaforrásokra való áttérését. El kell törölni a céges napelemes kiserőművek ötven kilowattos áramátvételi korlátját, valamint vissza nem térítendő támogatást kell adni az energiaközösségeknek és ipari parkoknak; a hálózati infrastruktúrát modernizálni kell, hogy alkalmas legyen a nagyszámú kiserőmű által visszatáplált energia fogadására, a napelemek áfáját pedig nulla százalékosra kell csökkenteni - sorolta a képviselő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×