INFORÁDIÓ
2023. február 2. csütörtök
Aida, Karolina

erste bank

commerzbank

megvásárlás

two young businessmen shaking hands

Elhárult az akadály az újabb magyarországi bankfúzió elől

Infostart / MTI

Az Erste Bank megkapta a hatósági engedélyeket a Commerzbank magyarországi leányvállalatának megvásárlásához. Már zajlanak az előkészületek és a tranzakció várhatóan 2022 második felében lezárul - jelentette be pénteki közleményében az Erste.

A Commerzbank magyarországi leányvállalatának integrálásával az Erste tovább bővíti vállalati üzletágát. A tranzakció zárását követően a Commerzbank ügyfelei is hozzáférhetnek az Erste Bank széles körű szolgáltatási kínálatához - hangoztatta az Erste Bank Hungary.

A frankfurti székhelyű Commerzbank AG 2021. december 17-én kötött megállapodást magyarországi leányvállalatának eladásáról az Erste Bank Hungary Zrt.-vel.

A Commerzbank AG majdnem harminc éve hozta létre magyarországi leányvállalatát, amely a budapesti központon kívül három nagyvárosban működtet irodát. A bank Magyarországon a vállalathitelezési, a kereskedelemfinanszírozási és a deviza üzletág területén rendelkezik erős piaci jelenléttel.

Az akvizíció lezárását követően az Erste Bank Hungary a saját szervezetébe integrálja a Commerzbank Zrt.-t.

A vállalati ügyfélszámlák átadása várhatóan 2022 második felében megtörténik, az ügyfelek kiszolgálása a megszokott rendben zajlik

- hangsúlyozta a közlemény.

Az Erste Bank részesedése az akvizíciót követően 10 százalék fölé emelkedik a vállalati hitelpiacon. Az Erste Bank vállalati üzletágának évi 20 százalékot meghaladó növekedési üteme magasan az átlag feletti, ennek köszönhetően a kilencedik helyről a piac hatodik legnagyobb szereplőjévé lépett elő - írták a közleményben.

Nyitókép: Peshkova/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018