eur:
393.55
usd:
367.68
bux:
66076.82
2024. április 23. kedd Béla
two young businessmen shaking hands
Nyitókép: Peshkova/Getty Images

Elhárult az akadály az újabb magyarországi bankfúzió elől

Az Erste Bank megkapta a hatósági engedélyeket a Commerzbank magyarországi leányvállalatának megvásárlásához. Már zajlanak az előkészületek és a tranzakció várhatóan 2022 második felében lezárul - jelentette be pénteki közleményében az Erste.

A Commerzbank magyarországi leányvállalatának integrálásával az Erste tovább bővíti vállalati üzletágát. A tranzakció zárását követően a Commerzbank ügyfelei is hozzáférhetnek az Erste Bank széles körű szolgáltatási kínálatához - hangoztatta az Erste Bank Hungary.

A frankfurti székhelyű Commerzbank AG 2021. december 17-én kötött megállapodást magyarországi leányvállalatának eladásáról az Erste Bank Hungary Zrt.-vel.

A Commerzbank AG majdnem harminc éve hozta létre magyarországi leányvállalatát, amely a budapesti központon kívül három nagyvárosban működtet irodát. A bank Magyarországon a vállalathitelezési, a kereskedelemfinanszírozási és a deviza üzletág területén rendelkezik erős piaci jelenléttel.

Az akvizíció lezárását követően az Erste Bank Hungary a saját szervezetébe integrálja a Commerzbank Zrt.-t.

A vállalati ügyfélszámlák átadása várhatóan 2022 második felében megtörténik, az ügyfelek kiszolgálása a megszokott rendben zajlik

- hangsúlyozta a közlemény.

Az Erste Bank részesedése az akvizíciót követően 10 százalék fölé emelkedik a vállalati hitelpiacon. Az Erste Bank vállalati üzletágának évi 20 százalékot meghaladó növekedési üteme magasan az átlag feletti, ennek köszönhetően a kilencedik helyről a piac hatodik legnagyobb szereplőjévé lépett elő - írták a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×