eur:
389.3
usd:
363.16
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Aerial view Sunrise Scene of Budapest with Hungarian parliament building in Hungary
Nyitókép: Ratnakorn Piyasirisorost/Getty Images

"Szamurájkötvényt" bocsátott ki a magyar állam

16 milliárd jen értékben hároméves, 46,8 milliárd jen értékben ötéves, 4,7 milliárd jen értékben hétéves, 7,8 milliárd jen értékben pedig tízéves papírt. Japánok vásárolták jellemzően.

Négy részletben összesen 75,3 milliárd jen szamurájkötvényt bocsátott ki Magyarország a Reuters tudósítása szerint, amelyet a Portfolio szúrt ki.

Az év eleje óta 20 bázisponttal emelkedett a húszéves japán kötvények hozama, miközben tavaly egész évben volt majdnem ugyanekkora mozgás. Emellett hangulatrontó volt az orosz-ukrán konfliktus lehetősége, ez szintén nehezítette a kötvénykibocsátást. A Reuters tudósítása szerint néhány piaci szakember is meglepődött azon, hogy Magyarország ilyen körülmények között is lebonyolította a kibocsátást.

A négy részlet:

  • 16 milliárd jen értékben hároméves
  • 46,8 milliárd jen értékben ötéves
  • 4,7 milliárd jen értékben hétéves
  • 7,8 milliárd jen értékben pedig tízéves

papírokat bocsátott ki az állam.

A kötvények hozama 0,45-1,15 százalék között volt.

A hét elején a piaci viszonyok felmérésekor még szóba került 15 és 20 éves kötvény kibocsátása is, de már szerdán elvetették ennek a lehetőségét.

A Reuters forrása szerint elsősorban japán befektetők vásároltak a magyar kötvényekből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×