eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pexels.com

Még mindig sok cég nem tudott elindulni, meghosszabbították a támogatást

Májusra is igényelhető az ágazati bértámogatás – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A csupán kedvezményes hitellel segített cégeknek némi reményt jelenthet, hogy az ágazati bértámogatásra március előtt is jogosult szektorok vállalkozásai májusra is kérhetik a munkahelyek megtartását szolgáló állami segítséget.

A programban a támogatott munkavállaló bérének felét térítik meg a mindenkori minimálbér másfélszereséig. Az állam a járulékokat is elengedi, így akár a munkabér mintegy kétharmadát is fedezheti - áll a közleményben.

Az ágazati bértámogatás már mintegy 173 ezer munkavállaló állásának megőrzéséhez járult hozzá. A kormány eddig több mint 73 milliárd forinttal segített közel 30 ezer hazai céget a talpon maradásban. A megítélt összegek 99 százaléka meg is érkezett a vállalkozások számláira - ismertette a legfrissebb adatokat Bodó Sándor, az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Több szektor már újraindulhatott, máshol azonban még tart a hónapok óta húzódó hibernált állapot: a tárca tapasztalatai szerint az ágazati bértámogatást májusra

alapvetően a turizmusban, a vendéglátásban és a szabadidős szolgáltatásokban tevékenykedők igényelhetik.

A kérelmeket május 31-ig lehet benyújtani a területileg illetékes kormányhivatalhoz. Akik már eddig is igényelték, azoknak nincs további feladatuk, automatikusan megkapják a májusi bértámogatást. Azok a munkáltatók, akik nem szeretnének élni a hosszabbítás lehetőségével, 2021. május 5-éig írásban mondhatnak le róla.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×