INFORÁDIÓ
2021. április 10. szombat
Zsolt

digitális jólét program

magyar kereskedelmi és iparkamara

parragh lászló

gál andrás levente

Digitális Jólét Program – munkacsoport a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával

Infostart / MTI

Megalakult a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Digitális Jólét Program közös, állandó munkacsoportja, amelynek célja a magyar kis- és középvállalkozások (kkv-k) digitális fejlettségének növelése, az adatgazdaság fejlesztése – közölte a Digitális Jólét Program.

A munkacsoport vezetője Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke és Gál András Levente, a Digitális Jólét Program (DJP) szakmai vezetője.

A közleményben hangsúlyozzák, a 21. században, a gyors változások korában azok a vállalkozások lehetnek igazán sikeresek, amelyek képesek viszonylag gyorsan reagálni, élnek a digitalizáció adta lehetőségekkel, és elsajátítják az innovatív szemléletmódot. A DJP és az MKIK együttműködése a vállalkozások üzleti környezetének javításával, fejlesztésével az innovatív megoldások és digitális tevékenységek ösztönzését szeretné támogatni, ezzel is elősegítve a digitális fejlesztések adta versenyelőny kihasználását.

A tájékoztatás szerint Gál András Levente a munkacsoport alakuló ülésén hangsúlyozta, az állandó munkacsoport célja, rendszeres párbeszéd kialakítása annak érdekében, hogy Magyarország minden vállalkozása - különösen a döntő többséget alkotó, nemzetgazdasági szempontból kiemelten fontos mikro-, kis- és középvállalkozások - a digitalizáció nyertesei lehessenek.

Parragh László álláspontja szerint a mai digitális világban intenzív befektetésre van szükség a humán tőkébe, ami a jövőben is biztos alapját képezheti a kreatív ötletek megvalósításának. "Meggyőződésünk, hogy a digitalizáció kulcsfontosságú szerepet képvisel a hazai vállalkozások dinamikus fejlődésében. Ezen célt hivatott támogatni a Modern Vállalkozások Programja, amely szolgáltatásaival a kkv-kat kívánja ösztönözni a digitális fejlesztés irányába. Az ehhez szükséges források tekintetében pedig szeretnénk elérni, hogy a vállalkozások a lehető leghatékonyabban profitálhassanak a 2021-ben megnyíló pályázati forrásokból" - mondta a közleményben Parragh László.

Az együttműködés programjai között szerepel többek között az adatgazdaság beindítása, a vállalati adattárca kialakítása, a kis- és középvállalkozások adatelemző és digitális innovációs képességének növelése, a mesterséges intelligencia lehetőségeinek kihasználása, a digitális fogyasztóvédelem, az INPUT Program terjesztése, valamint a digitális készségek és lehetőségek általános fejlesztése.

A közlemény szerint a sikeres digitális átalakulás lehetőséget teremt arra, hogy Magyarország az európai fejlődés élvonalába kerüljön.

A címlapról ajánljuk

Nagy tűz volt Budapesten

Teljes terjedelmében égett egy földszinti lakás egy Dob utcai társasházban, Budapest VII. kerületében....
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018