eur:
394.53
usd:
363.18
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay.com

Hatalmas inflációs robbanás előtt állhat a világ - ebbe érdemes fektetni a "nagyok" szerint

A járványkorlátozások feloldása irgalmatlan költekezést hozhat lakossági fronton, de lesznek nyertes cégek, akiket érdemes figyelni. A kötvények ideje pedig épp most járhat le.

A tőzsdézők úgy érzik, hogy hamarosan megszabadul a világ a koronavírustól - Amerika mindenesetre ebben a cipőben jár -, ezt a befektetéseken is lehet érzékelni, ami pedig inflációfelpörgető hatású lesz.

A Napi.hu összeállítása szerint a kötvénybefektetőknek rossz hírek jönnek hamarosan, ám a részvénypiacon most lehet találni megfelelő befektetési célpontokat, ezek ráadásul mind az infláció nyertesei lehetnek. A Bloomberg tudósítására hivatkozva a cikkben az olvasható, hogy a fogyasztás azonnal fel fog pörögni, mihelyst a korlátozásokat oldják, akár "túlpörgés" is bekövetkezhet, ami szintén növeli a pénzromlás ütemét.

A Bloomberg a Net Davis Research tanulmányából idézve arra mutat rá, hogy az energetikai cégek az elmúlt öt évtizedben mindig nyertesként jöttek ki a magas inflációval fémjelzett időszakokból. A Goldman Sachs szerint pedig azokat a cégeket kell figyelni, amelyek nyeresége a többinél érzékenyebb az árbevétel nagyságára, ilyen például a Ford autógyár.

Eközben a Société Général inkább a bányacégek és a műtrágyagyártók felé irányítaná a figyelmet.

A Citigroup vezető amerikai részvénystratégája, Thomas Levkovich pedig amondó, a rugalmas árazási képességgel rendelkező részvények iránt kellene érdeklődni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×