eur:
392.25
usd:
366.04
bux:
66786.28
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Minden eddigi európai adat óriási visszaesést mutat, de vannak eltérések

Negyedéves összehasonlításban Magyarországon volt a harmadik legnagyobb visszaesés, ám éves szinten már más a helyzet.

Az eddig megjelent európai adatok alapján kivétel nélkül zuhantak a gazdaságok, negyedéves alapon a hazai gazdaság zuhanása a legnagyobbak között volt, míg éves alapon a középmezőnybe került – olvasható a Takarékbank összeállításában. Negyedéves és éves alapon a legkisebb visszaesés Finnországban és Litvániában volt.

Forrás: Takarékbank
Forrás: Takarékbank

A korlátozások enyhítésével a kiskereskedelmi forgalom szinte azonnal, az ipari termelés fokozatosan pattant fel, azonban a turizmusra erőteljesen építő dél-európai országokban a kilábalás jóval lassabb lehet, amit a járvány újabb hulláma is korlátozhat. Hosszabb távon ugyanakkor az európai helyreállítási alap jelentős mértékben támogathatja a leginkább bajba jutott tagállamokat.

Forrás: Takarékbank
Forrás: Takarékbank

A visszaesés több év, a legsérülékenyebb dél-európai országok esetében több évtized növekedését nullázta le, de a várható felpattanás jelentős mértékben javítani fog az eredményeken.

Forrás: Takarékbank

Régiós szinten a második negyedévben alulteljesített a hazai gazdaság, de a hazai gazdaság felpattanása is gyorsabb lehet - írta Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője.

Forrás: Takarékbank
Forrás: Takarékbank

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×