eur:
395.81
usd:
364.87
bux:
65575.2
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay

MNB: az alacsony keresetűek és a kis cégek éltek leginkább a törlesztési moratóriummal

Ez azt jelenti, hogy épp azokat segítette ez az intézkedés, akiknek a legnagyobb szükségük van erre a megoldásra - mondta Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke az M1-en.

Kandrács Csaba szerint a kormány nagyon gyorsan és nagyon jól reagált egy nem várt eseményre a Magyar Nemzeti Bank (MNB), valamint más szereplők által is ajánlott hiteltörlesztési moratórium bevezetésével.

Az első statisztikák szerint a lakosság kétharmada és a vállalkozások négyötöde vette igénybe a hiteltörlesztési moratóriumot, ami az állomány 55 százalékát érinti.

Ez azt jelenti, hogy nem kell a tartalékokat felélni, nem biztos, hogy elbocsátanak munkavállalókat, nagyobb esély van arra, hogy ezt az átmeneti időszakot átvészelje a teljes gazdaság, a vállalkozások, és újult erővel, nagy lendülettel induljanak neki a következő szakasznak - mondta.

Beszélt arról is, hogy várhatóan januártól indul élesben a minősített fogyasztóbarát termékcsalád harmadik eleme, a minősített fogyasztóbarát személyi hitel, a bankok akkortól pályázhatnak a minősítésre. Eddig két minősített terméket vezettek be, a minősített fogyasztóbarát lakáshitelt és a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Egyre feljebb az OTP

Egyre feljebb az OTP

Oldalazást láthatunk egyelőre az európai piacokon, a nemzetközi befektetők az amerikai jegybank kétnapos kamatdöntő ülésének kezdetére várnak. A legutóbbi inflációs számok arra késztethetik a központi bankot, hogy jelezzék: a kamatlábak a vártnál hosszabb ideig maradnak magasabbak. A piaci szereplők jelenleg 99%-os valószínűséget jósolnak arra, hogy a Fed ezen a héten változatlanul hagyja az irányadó kamatlábakat. Eközben jelentős lefordulást láthatunk a kriptodevizák piacán, nagy esésben van a bitcoin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×