eur:
395.64
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Üzemel az egyes futópálya (Budapest Airport)

Megvan az időpont, amikortól több légitársaság is újraindulna Ferihegyről

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető társaság az idei évre tervezett 17 millió helyett mintegy 10 millió utasra számít a koronavírus-járvány miatti lezárások és a kereslet csökkenése okán.

Az idén 9 és 11 millió között várják az utasforgalmat, amely várakozásaik szerint 2022-ben sem éri el a járvány előtti szintet. A repülőtér közleménye szerint először az európai járatok indulhatnak el, a hosszabb távúak csak ez után, de egyes járatokról már most tudni, hogy az idén nem indulnak el Budapestről. A bejelentett, de egyelőre el nem induló járatok között van az American Airlines chicagói és philadelphiai, illetve az Air Canada Rouge torontói összeköttetése is.

A Wizz Air és a KLM viszont már májusban újranyit pár járatot, és a repülőtér felé már több társaság jelezte, hogy

június 17-től ismét közlekedne a ferihegyi repülőtérre.

Az alacsony forgalmú időszakban a Budapest Airport több változtatást is végrehajtott a terminálon, legutóbb a beszállítókapuk számozása változott meg, a C és D jelű kapuk megszűntek, az A terminálról A jelű, a B terminálról B jelű kapukon keresztül lehet a gépekbe beszállni.

A Budapest Airport jelezte: veszteségei mértéke nagyban függ attól, hogy a járatok mikor és milyen ütemben indulnak újra, és az utasforgalom milyen gyorsan tér vissza a korábbi szint környékére. A jelenlegi előrejelzések szerint az általános pénzügyi helyzet miatt osztalékfizetésre sem ebben az évben, sem pedig 2021-ben nem lesz mód.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×