eur:
393.85
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Megvette a Magyar Posta Zrt. a Díjbeszedő három tagvállalatának többségi részesedését

Megvásárolta a Magyar Posta Zrt. két leányvállalatán keresztül a Díjbeszedő Csoport három tagvállalatának - Díjnet Zrt., Díjbeszedő Faktorház Zrt. és Díjbeszedő Informatikai Kft. - a Takarék Invest Kft. tulajdonában álló részesedését, a tranzakció csütörtökön zárult.

A Magyar Posta Zrt. sajtóközleményében azt írta: a tranzakció a digitális szolgáltatások iránti fokozott igények kiszolgálását segíti és ezáltal a Magyar Posta Csoport hosszú távú eredményességét biztosítja. Hozzátették: alaptevékenységükhöz és fejlesztési terveikhez jól illeszkedik a Díjbeszedő Csoport vállalatainak profilja, és általuk lehetőség nyílik a hagyományos postai tevékenységek mellett a postai szolgáltatásokhoz kapcsolható digitális ügyféligények magasabb fokú kiszolgálására.

Közölték: a lépés illeszkedik a Takarék Csoport átalakításához, amelynek egyik célja a működési profil ésszerűsítése és megtisztítása, a banki alaptevékenységekhez szorosan nem kötődő területek leépítése.

A tájékoztatás szerint a Takarék Invest Kft. a Díjbeszedő Csoport 2018 novemberében elfogadott üzleti stratégiájának megfelelően döntött az üzletrészek értékesítéséről, a tranzakciók értékbecslése vezető nemzetközi tanácsadó cég bevonásával történt.

A Díjnet Zrt. 51 százalékos részesedését a Magyar Posta Vagyonkezelő Zrt. vásárolta meg, a Díjbeszedő Faktorház Zrt. 51 százalékos, valamint a Díjbeszedő Informatikai Kft. 50 százalékos részesedését pedig a Díjbeszedő Holding Zrt. A Magyar Posta Zrt. a tranzakcióval közvetett, teljes irányítást szerzett az érintett vállalatok felett - emelték ki.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×