eur:
389.69
usd:
363.3
bux:
68091.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A koronavírus-járvány miatt védőruhát viselő egészségügyi alkalmazottak fertőtlenítést végeznek a lengyel parlamenti alsóháznak, a szejmnek otthont adó épületben, Varsóban 2020. március 31-én.
Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Wojciech Olkusnik

Óriási kísérletbe kezd Lengyelország

A lengyel kormány engedve a lakossági nyomásnak egyes termékekre hatósági árat szabna meg. Egyelőre a termékkörről nem döntöttek, de az sem tudható, hogyan tartatnák be az intézkedést.

A parlament döntése szerint a lengyel kormány áprilistól maximális árakat és haszonkulcsot állapíthat meg a nagy- és kiskereskedelemben is olyan áruk és szolgáltatások esetében, amelyek az emberek egészségét vagy biztonságát védik - idézte a Rzeczpospolita cikkét a Napi.hu. A döntésnek számos kritikusa van.

Az Országos Gazdasági Kamara szerint az áremelkedések korlátozása gyakorlatilag lehetetlen. Nincs ugyanis állami apparátus, amely minden esetet figyelhetne, vagy objektívan megállapíthatná, hogy túlzott áremelkedés történt-e vagy sem. Az intézkedések ráadásul elég általánosak, például az érintett termékkört sem definiálták egyértelműen.

Ennek elvileg meg kellene előznie a spekulációt, ám a szabályok betartása általában nem megoldható - írta a Rzeczpospolita. Az Agricole Bank képviselője szerint a kormány intézkedése csak a vásárlók megnyugtatására született, azt akarják bizonyítani, hogy a kormány érzékeli a helyzetet.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×