INFORÁDIÓ 
2020. május 28. csütörtök
Csanád, Emil

koronavírus

recesszió

karantén

autószerviz

gumiabroncs

Dolgozó Környén, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. kibővített gumiabroncsgyárában az avatás napján, 2017. október 26-án.

Idén nem lesz sorállás a gumicseréhez

Infostart

Autóforgalom híján a szervizekbe betérők száma is drasztikusan csökkent. A márciusi havazás miatt is tolódik a szokásos abroncs csere időszak.

Szinte csak sürgősségi javításokkal mennek autószerelőhöz az emberek, a tavaszi abroncscsere pedig nem ez a kategória - írja a Világgazdaság, emlékeztetve arra, hogy a csökkentett nyitvatartás ezt a szolgáltatást is érinti. Pollák Péter az Abroncs Kereskedőház Kft. (AKH) vezérigazgató-helyettese a lapnak elmondta, az elmúlt hetek forgalmában 50-60 százalékos visszaesést tapasztaltak a szervízeknél az előző év azonos időszakához képest. Igaz, a kijárási korlátozás mellett a márciusi havazások is közrejátszottak az ilyenkor kezdődő és májusig tartó tavaszi gumicsere-időszak eltolódásába.

A tapasztalatok szerint az emberek halasztják a műszaki vizsgákat is.

A szervizek is igyekeznek a lehető legtöbb óvintézkedés mellett működni:

  • az AKH-nál csak ügyfelek állhatnak be a műhelyekbe,
  • a szerelők nem szállhatnak be az autókba,
  • egyszerre legfeljebb hárman tartózkodhatnak az ügyféltérben,
  • a bankkártyaterminálokat folyamatosan fertőtlenítik.
  • A 300 főt foglalkoztató vállalatnál eddig megúszták elbocsátás nélkül, csökkentett nyitvatartással, szabadságolással vészelik át a nehéz időszakot.

A kisebb műhelyek nagyobb bajban vannak. Ladányi László, a Varázs Garázs ügyvezetője és tulajdonosa úgy nyilatkozott, hogy

a tavaly tavaszi forgalomhoz képest az elmúlt hetekben 80-90 százalékos volt a visszaesés, szinte csak sürgősségi javításokkal jönnek az autótulajdonosok.

A nyári gumi cseréjének elmaradása – ellentétben a télivel – nem okoz balesetveszélyt. Mivel azonban a forró aszfalton tönkremegy az abroncs, a következő télen már nem lehet biztonsággal használni. Ugyanakkor, amíg az átlaghőmérséklet 15 fok alatt van, nem áll fenn ez a kockázat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018