eur:
393.21
usd:
367.89
bux:
65949.18
2024. április 24. szerda György
A Volánbusz Zrt. helyközi autóbuszai várakoznak a Kelenföld autóbusz-állomás szomszédságában, az Etele úti lakótelep toronyházai közelében.    MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Új részletek a Volánbusz integrációjáról

Több részlet is kiderül a Volánbusz Zrt. és a hat regionális közlekedési központ integrációja kapcsán abból az emlékeztetőből, amely a hét elején készült a társaság és a szakszervezetek találkozójáról - írja a Világgazdaság.

Bánhidi-Nagy Attila, a cég vezérigazgató-helyettese a megbeszélésen elmondta, hogy folyik az a vizsgálat, amely meghatározza a jövőbeni régióközpontokat.

A Szolnok, Budapest, Szombathely tagozódás tűnik a leginkább indokoltnak.

A helyi közszolgáltatást irányító szervezet tervezett központja Székesfehérvár, a műszaki logisztikai tevékenységet Tatabányáról látnák el, az oktatási centrum pedig Szegeden működne - írja a lap.

Külön szervezet látja el és fogja össze a helyi és a helyközi közlekedési tevékenységet, vagyis a helyi önkormányzati tulajdonban lévő társaságok nem érintettek az integrációban - közölte a vezérigazgató-helyettes.

Beszélt arról is, hogy az egyesülés a vezetői létszám csökkentésével jár majd. Készül az új munkaköri struktúra, amelyről a munkavállalókat írásban, az integráció napjával egyidejűleg tájékoztatják majd. A kollektív szerződések harmonizációja még zajlik, mivel azok eltérnek egymástól.

A buszvezetőket a bekövetkező változás nem érintheti hátrányosan a szerződéseikben rögzített alapbér, valamint a pótlékok kifizetésében - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 08:31
×
×
×
×