INFORÁDIÓ 
2021. január 20. szerda
Fábián, Sebestyén

koronavírus

járvány

válság

gazdasági válság

Doszpolyné Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek (Liga) május 26-án megválasztott új elnöke a szakszervezet budapesti székházában 2016. május 30-án. Az elnök asszony Gaskó Istvánt váltja a Liga élén.

Június lehet a vízválasztó a koronavírus szempontjából a Liga szerint

Infostart

A Liga Szakszervezetek úgy véli, a nyár második felében egymásra omolhatnak a vállalkozások, ha nem leszünk túl a víruson.

A gyermekükre vigyázó otthonmaradók számára táppénz, a fogyasztás élénkítése érdekében pedig kamatmentes kölcsönök enyhíthetnék a mostani válsághelyzetet - vélekedett a HVG-nek adott interjújában Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke.

Üdvözli a miniszterelnök által bejelentett azonnali válságkezelő intézkedéseket, de várja a többit, szerinte szélesebb körben kellene felfüggeszteni az adóbefizetést.

"Természetesen elsődleges az emberi élet és a munkát biztosító vállalkozások védelme, de ezzel párhuzamosan központi iránymutatásokra és eszközökre lenne szükség annak érdekében, hogy a dolgozók bérhez juthassanak akkor is, ha jelen helyzetben, rajtuk kívül álló okok miatt nem tudják elvégezni a munkájukat" - szögezte le.

A Liga azzal számol, hogy

júniusra-júliusra helyreáll a rend,

ehhez persze az kell, hogy helyreálljon az alapanyag-ellátás, a termelés is. "Ellenkező esetben dominószerűen omolhatnak egymásra vállalkozások, ágazatok."

Mészáros Melinda úgy látja, a 14 év alatti gyereket saját háztartásukban nevelők kapjanak táppénzt erre az időszakra.

További nehézség szerinte, hogy egy ilyen, munkanélküliséget generáló jelenségre a mostani időszakban maga a munkaerőpiac kínált megoldást, mindenkit fel tudott ugyanis szippantani, de most ez nincs így, nincs munka.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018