INFORÁDIÓ
2021. június 16. szerda
Jusztin

schamschula györgy

magyar posta

nemzeti vagyon

Kriston Zoltán postás átadja az önkormányzat ajándékcsomagját Grezsu Mihálynénak a Nyíregyházához tartozó Szélsőbokorban 2016. december 9-én. A Magyar Posta dolgozói Nyíregyháza mintegy 19 ezer nyugdíjas lakosának kézbesítik a város 2500 forint értékű karácsonyi ajándékcsomagját.

Postaügy: az Európai Bizottsághoz fordul a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter

InfoRádió

Erről Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója beszélt az InfoRádió Aréna című műsorának stúdiójában csütörtökön.

Több állami cég után a Magyar Postánál is megkezdődnek a bértárgyalások - mondta az InfoRádióban a társaság vezérigazgatója. Schamschula György szerint szükség van bérfejlesztésre.

"A bértárgyalásokat a csütörtöki napon kezdjük el.

Azt azért szeretném elmondani, hogy az elmúlt három évben a béremelésben jelentős előrelépés történt, 40 százaléknál is több a növekmény, tudjuk, hogy nem elég. Közben a bérek a teljes árbevétel 60-70 százalékát teszik ki, látjuk, hogy olyan fenntarthatatlan pályán mozog ez a bértömeg, amivel foglalkoznunk kell" - fogalmazott az Aréna című műsorban Schamschula György, hozzátéve,

a bérkérdést "nem idén és nem is jövőre" fogják tudni megnyugtatóan megoldani.

Látni kell szerinte ugyanakkor azt, hogy a társadalmi igények miatt jelenleg 1600 helyett 2700 postát tartanak fenn.

"Ahhoz, hogy ezt fenn tudjuk tartani, plusz pénzre, plusz munkaerőre van szükségünk, aminek a bérekben is meg kell jelennie" - mondta, hozzátéve, hogy a Magyar Postának egyrészt el kell látnia egy közfeladatot, de helyt kell állnia egy versenyhelyzetben is. Előbbiben segít azért valamennyit - 5 milliárd forintnyit - az Európai Unió, ebből tudnak eljutni a levelek és küldemények az utolsó falu utolsó utcájába is.

A Magyar Posta vezetője a műsorban bejelentette, a szaktárca - a nemzeti vagyon kezeléséért felelős, tárca nélküli miniszter - felhatalmazást kapott arra, hogy tárgyaljon az Európai Bizottsággal ennek a keretnek a megemeléséről.

A Schamschula Györggyel készült teljes beszélgetést az InfoRádió csütörtöki Arénájában hallhatják este 6 órakor (88,1, illetve Infostart.hu)

Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila

Kapcsolódó hang

Schamschula György - Aréna-ajánló
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018