eur:
395.68
usd:
366.57
bux:
65672.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Kivégezheti a sárga csekket az új banki termék

2020. március 2-tól az azonnali fizetési rendszer elindulásával egy időben a bankok - megkönnyítve a fizetési művelet teljesítését - opcionális szolgáltatásként bevezethetik az úgynevezett fizetési kérelem rendszerét.

A fizetési kérelem valóban egy potenciális új termék lehet március másodikától - mondta az InfoRádiónak Schreiber Réka, az Erste Bank Központi Operáció vezetője. Olyan esetekben használható, amikor két partner közül az egyik pénzt szeretne kapni a másiktól. Ez megoldható úgy, hogy az egyik fél észben tartva az utalás fontosságát elküldi a kívánt összeget. Ha elfelejt utalni, vagy nem emlékszik a pontos összegre, akkor a pénzre váró küldhet egy üzenetet a netbankon vagy a mobilbankon keresztül, hogy mekkora összeget és mikorra vár.

Ha megfelelő netbanki azonosítás után a címzett jóváhagyja a tranzakciót, az azonnali fizetést generál, akár azonnal, akár meghatározott időpontra időzítve a teljesítést.

Harminc napig ugyanis várakoztatható a fizetési kérelem, majd gombnyomásra azonnal teljesül - mondta Schreiber Réka.

A bank várakozása szerint a legnagyobb volument a fizetési kérelmet alkalmazó közműszolgáltatók generálják majd. Elég csak abba belegondolni, hogy havonta vagy éves szinten mennyi csekket kap az ember - emlékeztetett a szakértő, hozzátéve, hogy ez milyen komoly lehetőség a költségcsökkentésre, és egyszerűsítésre az egyébként idő-, papír-, és költségigényes csekkfeldolgozási folyamatnál.

Közben az ügyfélnek az eddigiekhez hasonlóan minden kontroll lehetősége megmarad, hiszen vagy elutalja, vagy nem; vagy akkor utalja el, amikor megkapja vagy később. Vagyis

minden, ami ma a csekk mellett szól sokak szemében, azt a fizetési kérelem hozza majd

- hangsúlyozta Schreiber Réka. További előny szerinte, hogy ez nem tud elázni a postaládában, nem rágja meg a kutya, és otthon felejteni sem tudja az ember, hogy az csak a postai sorállásnál derüljön ki. Így elkerülhető a csekk újraigénylése, vagy a késedelmi díj megfizetése.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×