eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: mnb.hu

Érdemes figyelni, jönnek az új 100 forintosok

2020. második negyedévében kerülnek forgalomba az új alapanyagú érmék, de a jelenleg használtakkal továbbra is lehet majd fizetni.

Az MNB 2019. október 1-én új, korszerűbb alapanyagú 100 forintos érmét bocsátott ki. Az új 100 forintosok külső megjelenése és legfontosabb paraméterei (például átmérő, vastagság) változatlanok maradnak, az alapanyaguk acél helyett azonban réz-nikkel-cink ötvözet, mely a tapasztalatok szerint az automatákban stabilabb működést biztosít az acél alapanyagú érmékkel szemben. A módosítást követően a jelenleg használt 100 forintos érmék továbbra is forgalomban maradnak.

Az érmeelfogadó automaták felkészítése már az elmúlt év októberétől megkezdődött az új 100 forintosok kezelésére. Hogy az átállás a lakosság számára ne okozzon problémát az automaták használatakor, a szükséges beállítások elvégzéséhez az üzemeltetők az MNB-től tesztérméket igényelhetnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×