INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

sberbank

máp plusz

befektetés

Kamatemelésbe hajtja a bankokat az új állampapír

Kamatemelésbe hajtja a bankokat az új állampapír

InfoRádió

Éves távlaton megéri az új állampapír, de egy-két év alatt megjelenhetnek majd versenyképes banki termékek is - mondta az InfoRádióban Horváth István, a Sberbank treasury vezetője.

A napokban indult a magyar állampapír plusz értékesítése. Éves távlaton megéri a tartása az alacsony visszaváltási költség miatt, de 3-5 éves távlatban már az infláció miatt csak szerencsés esetben várható kb. egy százalékpontos hozam. Mégis sokkal jobb megoldás még így is, mint otthon parkoltatni az összegeket. Így legalább közel értékálló marad a vagyon - mondta az InfoRádióban Horváth István, a Sberbank treasury vezetője.

A szakértő szerint azért éri meg az új kötvény az államnak, mert előjöhetnek a fényre a szürkejövedelmekből, és kicsalogathatók a párnacihából a magas készpénztartásból származó összegek. Az új állampapír hatása lehet az is, hogy közvetve és közvetetten kamatemelésbe hajtja a bankokat. A lassan emelkedő inflációt és a nemzetközi gazdasági folyamatokat is figyelembe véve 1-2 éven belül lesznek versenyképes banki termékek.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Horváth István az új állampapírról
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018