eur:
393.34
usd:
367.75
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Tarnowskie Góry, 2018. január 15.A lengyel Központi Bányászati Hivatal környezetvédelmi osztálya próbarepülést végez egy drónnal a dél-lengyelországi Tarnowskie Góry városban 2018. január 15-én. A korszerű műszerekkel felszerelt, távirányítású repülő szerkezet a bányászváros levegőjének minőségét hivatott ellenőrizni. (MTI/EPA/Andrzej Grygiel)
Nyitókép: Andrzej Grygiel

Az egész országot megváltoztatják az agrárdrónok

Őszre kész a dróntörvény, szakavatott pilótának kell lenni a kis eszközök működtetéséhez. A mezőgazdaság általa viszont új korszakba léphet.

Olyan helyekre is bejut, ahová a gépek nem, ráadásul környezetkímélők. Noha egyre népszerűbbek az agráriumban is a drónok - ezekről kiválóan lehet például permetezni -, használatukhoz még rendezni kell a jogi környezetet - írja a Sonline.hu.

Kránitz József, az Eurosmart Kft. drónos üzletág fejlesztési igazgatója a lapnak elmondta, sürgető a törvényi rendrakás, épp a permetezés körüli rendrakás miatt, ugyanis van olyan, hogy egy területnek csak egy bizonyos részét kell hinteni, nem az egészet, erre pedig csak a drónok felelnek meg.

Jelenleg légtérhasználati engedély kell a drónokhoz, kísérleti jelleggel lehet őket használni csupán. A dróntörvény őszre készülhet el, ez alapján akkreditált pilóták vezérelhetnek csak ilyen eszközöket.

A napokban egyébként Somodorban tartottak bemutatót az érdeklődőknek, ahol egy kisebb területet szinte percek alatt lepermetezett a gép.

A drónok a vadkárbecslésben, az öntözésben és egyéb munkában is kiválthatják az emberi erőt - egy olyan időszakban, amikor egyre égetőbb a munkaerőhiány.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik az emelkedés

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik az emelkedés

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódik az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×