eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A virágokkal díszített Széchenyi tér. Balra a műemlék Szentháromság-szobor, középen a Belvárosi Gyertyaszentelő Boldogasszony-templom (Gázi Kászim pasa egykori dzsámija a XVI. század közepéről), előtte Hunyadi János lovas szobra, Pátzay Pál szobrászművész 1956-ban készült alkotása látható. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Pécset is érinteni fogja az M9-es?

A Versenyképességi Tanács közzétette azt a javaslatcsomagot, ami a magyar gazdaság élénkítésére szolgál. Ennek része az M9-es autópálya is, amely a legújabb tervek szerint érintené Pécset is.

Közzétette a kormány a Versenyképességi Tanács által összeállított gazdaságélénkítő javaslatcsomagot. Ennek része az M9-es autópálya is, amely a tervek szerint érintené Pécset - írja a pecsma.hu.

A korábbi tervekben nem szerepelt a baranyai megyeszékhely bevonása az M9-es autópálya nyomvonalában, ám – ahogy a dokumentum is kitér rá – Pécs mint másfél százezer lakosú, széles felsőoktatási spektrummal rendelkező megyeszékhely bekötése az egész térség vonzerejét megnövelné, valamint hozzájárulna a régió fejlesztéséhez és a képzett munkaerő helyben tartásához.

Az M9-es nyomvonalával nyilvánvalóvá vált, hogy a cél a dél-dunántúli városok összekötése, amelyek rendelkeznek munkaerő-tartalékkal és gazdaságfejlesztési kapacitással.

A terv szerint az autópálya Kőszeg-Szombathely-Körmend-Zalaegerszeg-Nagykanizsa-Kaposvár-Pécs érintésével jutna el Szekszárdig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×