INFORÁDIÓ 
2020. június 7. vasárnap
Róbert

autópálya

m9-es

pécs

versenyképességi tanács

A virágokkal díszített Széchenyi tér. Balra a műemlék Szentháromság-szobor, középen a Belvárosi Gyertyaszentelő Boldogasszony-templom (Gázi Kászim pasa egykori dzsámija a XVI. század közepéről), előtte Hunyadi János lovas szobra, Pátzay Pál szobrászművész 1956-ban készült alkotása látható. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!

Pécset is érinteni fogja az M9-es?

Infostart

A Versenyképességi Tanács közzétette azt a javaslatcsomagot, ami a magyar gazdaság élénkítésére szolgál. Ennek része az M9-es autópálya is, amely a legújabb tervek szerint érintené Pécset is.

Közzétette a kormány a Versenyképességi Tanács által összeállított gazdaságélénkítő javaslatcsomagot. Ennek része az M9-es autópálya is, amely a tervek szerint érintené Pécset - írja a pecsma.hu.

A korábbi tervekben nem szerepelt a baranyai megyeszékhely bevonása az M9-es autópálya nyomvonalában, ám – ahogy a dokumentum is kitér rá – Pécs mint másfél százezer lakosú, széles felsőoktatási spektrummal rendelkező megyeszékhely bekötése az egész térség vonzerejét megnövelné, valamint hozzájárulna a régió fejlesztéséhez és a képzett munkaerő helyben tartásához.

Az M9-es nyomvonalával nyilvánvalóvá vált, hogy a cél a dél-dunántúli városok összekötése, amelyek rendelkeznek munkaerő-tartalékkal és gazdaságfejlesztési kapacitással.

A terv szerint az autópálya Kőszeg-Szombathely-Körmend-Zalaegerszeg-Nagykanizsa-Kaposvár-Pécs érintésével jutna el Szekszárdig.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018