eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Lesz mohácsi Duna-híd, gőzerővel tervezik a határ menti magyar sztrádát

Debrecentől dél, majd nyugat felé egészen az osztrák határig ér majd, mérföldkőhöz érkezett a tervezés.

Nem álom, tényleg lesz mohácsi Duna-híd az M6-os meghosszabbításaként, így Baranya megye összeköttetik az ország keleti felével. Az M6-ost ugyanakkor a horvát határig is elviszik, elkészültek az erről szóló engedélyeztetési tervek is - írja a Pécsma.hu.

A közbeszerzés alapján az Unitef 83 és a Főmterv közös ajánlata bizonyult a legjobbnak a tervezésre, ez fejeződött be most.

A szükséges régészeti feltárásokkal kezdenek, illetve jöhet már a kivitelezés közbeszerzési eljárása is.

A kormány a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű fejlesztések közé sorolta az M6-os folytatását, ami azt jelenti, hogy a beruházás hazai lebonyolítása során egyszerűbb, gyorsabb hatósági elbírálásban részesülhet a program.

A Bóly-Ivándárda vonalon még meg kell szerezni területeket az építkezéshez, de a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint ez is zajlik már.

A hidat a Speciálterv Építőmérnöki Kft. tervezi, a környező útkapcsolatokkal együtt.

Közben már zajlik a Debrecen-Békéscsaba gyorsforgalmi tervezése, a Debrecen-Szeged részeként, mindez majd a dunántúli határmenti M9-esbe fut majd a Dunán át. Ettől részben az M0-s mentesülését várják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×