eur:
395.25
usd:
371.87
bux:
66277.71
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Pixabay

A vállalkozók szerint már jövőre jöhetne a magyar euró

Magyarországon a sikeres gazdasági eredmények után itt lenne az ideje az euró bevezetésének, ezt akár már 2020. január elsejétől meg lehetne tenni - mondta az InfoRádiónak a Vállalkozók Szövetségének elnöke.

Az euró bevezetése sokat segíthetne a gazdaságnak, hiszen a kilengések és a forint árfolyamának izgága mozgása megszűnne – közölte az InfoRádióval Baldauf Aladár, a Vállalkozók Szövetségének elnöke. Hozzátette: ha már korábban be lett volna bevezetve ez a fizetőeszköz, a devizahitelesek sem kerültek volna ilyen szerencsétlen helyzetbe.

Az euró stabilizálhatná az exportbevételeket és az inflációt is beapasztaná.

Emellett stabilitást nyújtana, míg a forint sérülékeny a külső eseményekre

– fejtette ki az elnök.

Baldauf Aladár szerint 2-3 év alatt az ország teljesítette az euró bevezetéséhez szükséges kritériumokat.

„Abban nem vagyok biztos, hogy ezt másodszor is meg tudjuk csinálni, mondjuk a következő négy évben, hiszen válságjelek mutatkoznak, Kína gyengélkedik, az Egyesült Államokban furcsa dolgok vannak a tőzsdén. Nem tudni, hogy nem ismétlődik-e meg a 2008-as válság, netán még durvább elemekkel” - fejtette ki.

A Vállalkozók Szövetségének elnöke kiemelte:

be lehetne jelenteni Brüsszelnek, hogy jövő januártól bevezeti az eurót Magyarország.

Emlékeztetett arra, hogy korábban Orbán Viktor kormányfő is arról beszélt, készülnünk kell egy válság. Ez pedig ha jön, a kis országokat, a kis valutával rendelkezőket jobban fogja érinteni – tette hozzá Baldauf Aladár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×