eur:
395.31
usd:
372.34
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Az Inter Traction Electrics Kft. által kifejlesztett, Mercedes-Benz márkájú, Reform 500 LE típusú autóbusz-termékcsalád első típusának bemutatója a cég új oktatási, fejlesztési központjának és kísérleti üzemének megnyitóján Debrecenben 2017. december 14-én.
Nyitókép: MTI / Czeglédi Zsolt

Ukránok és románok célpontja a magyar munkaerőpiac

Munkaerő-közvetítők is segítenek abban, hogy a betöltetlen álláshelyekre megfelelő munkavállalókat találjanak - például buszvezetőket.

A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal szeptember végi állapotra vonatkozó statisztikái szerint idén a harmadik negyedév végéig

150 százalékkal több külföldi érkezett Magyarországra munkavállalás céljából, mint egy évvel ezelőtt

- írja az Mfor.hu.

Míg tavaly a tartózkodási engedélyért folyamodók harmada érkezett munkavállalási, jövedelemszerzési céllal Magyarországra, idén ez már az érkezők több mint felére igaz volt, ráadásul a dolgozni vágyó ide érkezők száma nőtt a legjobban egy év alatt.

Szeptember végéig összesen

83 611-en folyamodtak valamilyen céllal tartózkodási engedélyért

a hivatalnál, míg 2017 azonos időszakában ez a szám 61 588 volt.

A látványos növekedés fő kiváltója az Mfor.hu cikke szerint a fokozódó hazai munkaerőhiány.

A kormányzati és a vállalkozói szféra is nézelődik a szomszédos országok munkaerőpiacán, például

nagy számban keresnek buszsofőröket.

2018 szeptember végéig egyébként összesen 69 848 tartózkodási engedélyt adott ki a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, ez közel 10 ezerrel több az egy évvel korábbinál. A friss adatsorokból az is kiderült, hogy 1723 menekültstátusszal és 1939 oltalmazotti státusszal rendelkező embernek volt magyar személyi igazolványa, vagyis összesen 3662 személynek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 21:13
×
×
×
×